KÜLMUNUD NINAD ⟩ Tallinna Ülikooli külmetavad tudengid viisid läbi eksperimendi: temperatuur oli lubatust madalam

Chrislin Metsanurm
Copy
Tallinna Ülikool on rakendanud erinevaid kokkuhoiumeetmeid
Tallinna Ülikool on rakendanud erinevaid kokkuhoiumeetmeid Foto: imago images/Zoonar/Scanpix, kuvatõmmis Tallinna Ülikooli kodulehelt, Pexels.com, Elu24 kollaaž

Tallinna Ülikool on kasutusele võtnud erinevad kokkuhoiumeetmed, mis on paljudele üliõpilastele pahameelt valmistanud. «Võtsin isegi kohvi kaasa, aga see aitas ainult algul, sest lõpuks sai see ju otsa,» nendib üks tudeng. 

Praeguses energiakriisis on pihta saanud ka ülikoolid, kelle eelarved on lõhki, ja kasutusele on võetud erinevad kokkuhoiumeetmed. Näiteks on Tallinna Ülikool langetanud oma linnakus temperatuuri 19,2–20,5 kraadi juurde, kuid see on nii mõnegi tudengi nina külmetama pannud. Elu24 toimetusega võtsid ühendust üliõpilased, kes korraldasid loengus väikese eksperimendi.

Nimelt võttis üks tudeng hommikul loengusse kaasa termomeetri, et mõõta ära, kui palju siis ülikoolilinnakus tegelikult sooja on. «Mingi tunnike pärast loengu algust näitas see ainult 18 kraadi,» märgib noor tudeng. Ta lisab, et peale kolme tundi, kui nad olid kogu kursusega auditooriumi kehadega kütnud, näitas termomeeter 19 kraadi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles