BEMMID MAJA EES ⟩ Kodanik mõistmatuses: miks peavad jõukad inimesed elama munitsipaalkorteris? (2)

Triin Roos
, ajakirjanik
Copy
Raadiku kortermajad Lasnamäel.
Raadiku kortermajad Lasnamäel. Foto: Erakogu

Tallinlasel on kahtlus, et Lasnamäel asuvates Raadiku munitsipaalkorterites saavad koha ka inimesed, kes seda ei vaja, kuna on piisavalt jõukad, et üürida tavaline korter. «See on ebanormaalne, kuidas meil Eestis asjad käivad – antakse korter sellele, kes tahab, mitte sellele, kellel seda vaja oleks,» ütleb Mia. Tallinna linnavaraameti juhataja Hardi Alliksaar selgitab, kellele Raadiku majade korterid üürile antakse. 

Toimetusele kirjutas Tallinnas elav Mia, kellele tundub, et Lasnamäel asuvates Raadiku munitsipaalkorterites elavad ka need inimesed, kes tegelikult sotsiaalpinda ei vaja. «Mis toimub Raadiku korterites ja miks antakse jõukamatele korter, kui töövõimetud inimesed ja teised pered, kes tõsiselt vajavad korterit, istuvad järjekorras aastaid, samas kui pered, kes teenivad mitu tonni kuus ja sõidavad 2020. aasta või isegi uuemate autodega ringi (Audi, BMW jne) ja käivad riides justkui rikkad, saavad omale koha Raadiku korteris?» kirjutab naine. Tema teada on uhkete autode omanike korterites kallis mööbel ja seega pole kahtlustki, et nad ilma sotsiaalpinnata hakkama ei saaks. «Nad saaksid endale oma kodu soetada. Õnneks on ka neid tublisid, kes on seda teinud pangalaenuga, et jätta ruumi vaesematele.»

Mia toob näite oma sugulasest, kes tervise tõttu tööl käia ei saa. «Ta peab koos lastega ära elama oma töövõimetuskopikast ja ootab Raadikule korterit. See on ebanormaalne, kuidas meil Eestis asjad käivad – antakse korter sellele, kes tahab, mitte sellele, kellel seda vaja oleks,» avaldab Mia, kes leiab, et linn võiks rohkem jälgida, kellele kortereid antakse. «Praegu antakse ka joodikutele korter ja teised pered kannatavad selle all,» ütleb ta.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles