Uuri järele: mitmes inimene sa maailmas oled? (1)

Elu24
Copy
Meie planeedil elab alates 15. novembrist 2022 kaheksa miljardit inimest.
Meie planeedil elab alates 15. novembrist 2022 kaheksa miljardit inimest. Foto: Shutterstock

Alates tänasest on meie planeedi rahvaarv kaheksa miljardit ja on ka teada, kes on kaheksa miljardes inimene maailmas. Mitmes inimene oled aga sina?

Ühinenud Rahvaste Organisatsiooni (ÜRO) andmetel on alates 15. novembrist meie planeedil kaheksa miljardit inimest ja seda vaid 11 aastat pärast seitsme miljardi verstaposti saavutamist.

Kaheksa miljardes inimene maailmas on Damian, kes sündis Dominikaani Vabariigis Santo Domingos. Teada on ka inimesed, kes on viie, kuue ja seitsme miljardes, neist saad lähemalt lugeda siit.

Mitmes inimene oled aga sina? 

Vastuse küsimusele leiad ühe Soome meediaväljaande veebilehelt. Yle on avaldanud kalkulaatori, mis sinu sünnikuupäeva ja ÜRO andmete põhjal arvutab välja, mitmenda inimesena sina võisid siia planeedile sündida.

Kalkulaatori leiad SIIT.

Muidugi jääb õhku küsimus, kui korrektne Yle kalkulaator on ja kui täpne sellise numbri arvutamisel üldse olla saab. Teisisõnu on kalkulaatori tulemus üpris ligikaudne.

Pärast suurt rahvaarvu tõusu 20. sajandi keskel, kui oli teise maailmasõja järgne beebibuum, on rahvastiku kasv aeglustumas.

Üheksa miljardini jõudmiseks võib kuluda 15 aastat ja ÜRO ei eelda kümne miljardini jõudmist enne 2080. aastat, teatab bbc.com.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles