Päevatoimetaja:
Katrin Lust
(+372) 56681734

Kate Winslet maksab kinni hingamisaparaadiga elava tüdruku pere 17 000 naelase energiaarve

Copy
Kate Winslet
Kate Winslet Foto: Reuters/ScanPix

Ameerika näitleja Kate Winslet annetas 17 000 naela emale, kes seisab silmitsi kõrge energiaarvega, et oma tütart elus hoida.

Clackmannanshire'i nõukogu hoiatas Carolynne Hunterit, et tema arve võib järgmisel aastal jõuda väga kõrge summani. Tema 12-aastasel tütrel Freyal on raske ajuhalvatus ja ta vajab krooniliste hingamisprobleemide tõttu kunstlikult hapniku. 

Hunter oli šokis, kui sai teada, et näitlejanna ulatab talle abikäe. Winslet annetas perekonna GoFundMe lehele 17 000 naela ja võttis pereemaga ühendust, et neile edu soovida.

«Meie teekond perekonnana on olnud väga traumeeriv ja ma lihtsalt tunnen, et minu elu on praegusel hetkel läbi,» tunnistas pereema. «Kui ma rahast kuulsin, puhkesin lihtsalt nutma – ma arvasin, et see pole isegi päris. Ma mõtlen siiani, kas see on päris?»

Hunterid elavad Tillicoultry suures nõukogude majas – mis ei ole energiasäästlik –  et Freya varustus mahuks ära. Praegu maksab perekonnal kodu kütmine 6500 naela aastas – kuigi Hunter on raha säästmiseks enamikus tubades kütte välja lülitanud.

Kuigi ta töötab täiskohaga mõõduka palgaga, ei saa ta samasugust toetust kui madala sissetulekuga inimesed. Hunter muretseb ka selle pärast, et võimalikud talvised elektrikatkestused gaasivarustuse vähenemise korral, võivad Freya elu ohtu seada.

Viimastel kuudel oli Freya tuba ainuke, mida köeti, kuid Hunter ütles, et nad on pidanud ka seal kütet maha keerama. «Meil on ikka veel külm ja meil pole veel isegi miinustemperatuurid,» ütles Hunter. 

Tagasi üles