TAHAKS LAPSELAPSI Allar Levandi vihjab, et poeg Arlet võiks pere loomisele mõtlema hakata

Aleksandra Jürman
, Elu24 Reporter
Copy
Allar, Arlet ja Anna Levandi.
Allar, Arlet ja Anna Levandi. Foto: Pm

«Koos olemine on tähtis.» Isadepäeva puhul käis «Ringvaate» stuudios endine kahevõistleja ja treener Allar Levandi koos poja Arlet Levandiga, kes jagasid, kuidas toimib nende pere dünaamika ning milline isa on Allar tegelikult.

Arleti sõnul on Allar väga eeskujulik isa. «Ta õpetab mulle just mehe kvaliteete, mida tuleb elus osata,» avaldab poeg.

«Näiteks praegu on meil sügishooaeg. Kõige tähtsam on maja korras hoida, õues lehed kokku riisuda, muti mullahunnikud kinni trampida ja viimased puud ära raiuda, et talveks oleks kõik valmis. Ma arvan, et see on kõige tähtsam ja ma olen väga tänulik selle üle,» jagab Arlet.

Allar kinnitab, et lastele tuleb õpetada sae, kirve ja muude tööriistade käes hoidmist. «Seda peab õpetama! See jääb järjest haruldasemaks, kui lapsed oskavad mingit tööd teha,» jagas Allar. «Näppudega oskavad nad igast aju teha, aga siukest tööd tööd, seda võiks iga isa ikkagi edasi anda oma lastele.»

Allaril on hea meel, et tal on kolm poega. «Oleks võinud tüdrukuid ka olla, ega selle vastu poleks midagi olnud, aga kõige tähtsam on see, et nad saavad kõik hakkama. See on kõige suurem kingitus isale ja emale.»

Isa ja poega ühendab meeletu armastus spordi vastu. «Just Arletiga on realiseeritud tippspordi maastikku rohkem kui teistega,» tõdeb Allar.

Pere vanim poeg Anders tegeles jalgpalliga ja keskmine poeg Armand tegeles tennisega ja on siiani treener. «Nad said endale väga korraliku mõttemaailma et hoida ennast vormis ja et mis asi on sport,» tunnistab Allar.

Arleti sõnul annab isa talle üsna tihti nõu just iluuisutamise vallas ning elab talle ka tribüünidel kaasa.

Isa ja poeg räägivad ka kodus üsna palju spordist. «Meile pakub sport kõige rohkem meelelahutust. Peale iluuisutamise meeldib meile isaga väga vormel ja jalka, isale eriti hoki ja tennis muidugi. Kõik, mis on trendikas ja populaarne, sellest me räägime,» jagab Arlet.

Allari sõnul võlgnevad mõlemad enda distsipliini Annale. «Meil on väga hea ema kodus, siis on ka isad ja pojad head.» Allari sõnul on just Anna see, kes isadepäevi ning muid pühi ja kokkusaamisi korraldab ning kogu pere kokku toob. «Koos olemine on tähtis,» lisab Allar.

Allar ei ole ainuke, kes peres isadepäeva tähistab. Endine kahevõistleja on ka vanaisa ja Arlet on onu. 

«Meil on Armandi tütar Adele, kes tundub, et juhib juba praegu kõike,» nendib Allar. Kolmekuuse lapselase järgi käib ka konkurents, et kõik vanaemad ja vanaisad temaga enda aega saaksid, sest järeltulijaid nende suguvõsas veel nii palju ei ole.

«Siit sooviks kõigile, et tahaks lapselapsi juurde,» ütleb Allar ausalt, vihjates, et ka poeg Arlet võiks vaikselt pere loomise peale mõtlema hakata.

Allar jagab lõpetuseks, et on enda isalt õppinud, et isa ja poja suhted on keerulised. «Kord on hea ja kord on halb. Aga ma olen igal juhul talle väga tänulik, et me ei kiida üksteist üleliia palju, aga oma sisemuses me austame üksteist väga ja oma tegemisi. ja see ongi vast põhiline.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles