VIDEO ⟩ «Ei saagi täpselt aru, mis toimub.» Viru hotellist evakueeriti inimesed, kohal oli tuletõrje

Copy
Viru hotellist evakueeriti inimesi
Viru hotellist evakueeriti inimesi Foto: Pilt videost

Reede pärastlõunal evakueeriti tuletõrjealarmi tõttu Tallinna Viru hotellis viibinud inimesed.

Reedel kella 14 paiku võis Tallinna kesklinnas asuva Viru hotelli ees näha nii sähvivate vilkuritega tuletõrjeautot kui hulganisti segaduses inimesi.

«Ei saagi täpselt aru, mis toimub, alarm läks vist tööle,» nentis hotelli ees seisnud soome härra.

Tuletõrjealarmi käivitumise tõttu evakueeriti hotellis viibinud kümned inimesed. Erkoranžides vestides hotellitöötajad suunasid külastajad majast eemale. Olukord selgines aga kiirelt ja juba kümmekond minutit hiljem lubati inimesed tagasi majja.

Päästeameti pressiesindaja sõnas esialgu, et tegemist oli automaatse tulekahjusignalisatsioonisüsteemi (ATS) häirega, mille peale pääste kohe välja sõitis.

Viru hotelli esine.
Viru hotelli esine. Foto: Lugeja foto

«Esialgu rohkem infot mul ei olegi. Kunagi ei tea, kas on otseselt tulekahju. Mõnikord hakkab ATS tööle veeaurude peale, toidutegemisel ning ka näiteks hooldustööde käigus, kus remondi tõttu tekib tolm,» märkis pressiesindaja. 

Mõni aeg hiljem kinnitas aga pressiesindaja, et juhtus just see, mida ta algul kahtlustas. «Pääste oli valmis kohe tegutsema, kuid põlengut polnud. Selgus, et ühel korrusel tehakse remonditöid ning tolmust käivitus siis ka alarm.»

Mis olukord kohapeal valitses, vaata videost. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles