Julgest Eesti linnatüdrukust tõeliseks Soome taluperenaiseks: see oli saatus

Copy
Foto: Kanal 2

Soomes elav Heikki on tänulik kõikidele taevastele jõududele, et nad veerand sajandit tagasi talle Eestist abikaasa kujul sellise kingituse saatsid. «Kui Marika poleks mu ellu tulnud, oleksin võibolla tänaseni poissmees,» sõnab Heikki saates «Roaldi retked: Pea ees tundmatusse».

Roald Johannson sõitis sel nädalal Kesk-Soome, Kuopio linna lähistele maapiirkonda ning leidis sealt eest muusikaõpetaja Marika, kes pidas kolm aastat kirjasõprust Soome talumehe Heikkiga, enne kui ise päriselt Soome lahe põhjakaldale kolis. Nüüd on eestlannast saanud mitte ainult taluperenaine, vaid ka hinnatud akordionist ja ainus naine kohalikus meespensionäride menubändis «Pussihousukerho» ehk «Kottpükstes kutid».

Naine tunnistab, et muutus oli suur. «Inimene õpib kogu elu, päris sellist maa talutööd ei olnud ma kunagi teinud, lehmigi vaid kaugelt näinud. Saega oli mul esimene kokkupuude, kui läksime oma metsa küttepuid tegema ja sattus nii, et mootorsaag tõmbas pükstest läbi, aga jalg jäi terveks,» sõnab Marika. Nüüd langetab ta puid, saeb pakud välja ja täristab ringi vanakooli traktoriga nagu homset poleks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles