Päevatoimetaja:
Katrin Lust
(+372) 56681734

ÕUDNE 14-aastane Kreeka nooruk tappis oma vanema venna

Copy
Foto on illustreeriv.
Foto on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Ateena prokurör esitas 14-aastasele poisile süüdistuse relvade omamises, nende kasutamises ja oma venna mõrvamises. Noormees tunnistas, et tulistas oma 17-aastast venda ja tappis ta.

17-aastase noormehe surnukeha leidsid 3. novembri õhtul jalgratturid mahajäetud tööstuspiirkonnast Mandras Lääne-Attikas. Kohaliku meedia kirjeldusel leidis politsei surnukeha kõrvalt kaks jahipüssi padrunit, ohvril aga oli kaela taga kuulihaav.

Kaks venda olid läinud koos järele perele kuuluvatele lammastele. Noorem vend põgenes sündmuskohalt ja teda hakkas otsima politsei. 14-aastane poiss väitis alguses, et tema vend sai surma õnnetuses, mis juhtus, kui nad pidasid jahti metsseale. Enne seda, kui noormees prokurörile tunnistusi andis, käis ta alaealistega tegeleva ametniku juures.

Möödunud laupäeva pärastlõunal võeti poiss vahi alla. Poiste isa, kelle politsei samuti kinni pidas, vabastati, kuniks uuritakse laste võimalikku hooletusse jätmist ja tulirelvade omamist. Kohalikus meedias väidetakse ka, et kohtuarst leidis ohvri kehalt väärkohtlemise tunnuseid.

Lastekaitse organisatsioon on meediale teatanud, et on saanud viimase kahe aasta jooksul kõnealuse pere kohta kaks anonüümset kaebust. Kaebused puudutavad seda, et isa on lapsi väärkohelnud ja mõlemad vanemad on nad hooletusse jätnud. 2021. aasta juunis helistas lastekaitsesse isik, kes teatas, et isa kuritarvitab kõiki pere lapsi.

Peres on üheksa last ning 2022. aasta seisuga nad koolis ei käi. Kuna hukkunud lapse kehalt leiti väärkohtlemise märke, vaadatakse üle ka teiste laste tervislik olukord.

Oodatakse lahkamistulemusi, et saada noormehe surma kohta rohkem selgust.

Juhtunu tekitab palju küsimusi. Kus olid õpetajad ja sotsiaaltöötajad ning miks nad ei uurinud, miks lapsed koolis ei käi? Kuidas ametnikud pere kohta tulnud kaebustele reageerisid? Kus olid spetsialistid, kelle ülesanne on lapsi kaitsta ja aidata hädas olevat perekonda?

Allikad: Keep Talking Greece ja ekathimerini.com

Tagasi üles