Kõrvulukustav jumalasõna ja saatuslik toidukord: 5 veidrat põhjust, mille tõttu on inimesi vahistatud

Elu24
Copy
Foto: Joseph Walshe / SWNS / Scanpix

Loe, kuidas käekotist turritanud kahtlase kirmega lusikas ja möödasõit koolibussist viisid vahistamiseni.

USA politsei saab päevas ligi 600 000 väljakutset, millest paljud nõuavad välkkiiret tegutsemist. Mõned on aga sedavõrd jaburad, et mõistus tõrgub neid uskumast.

Telekanalil Duo 5 jookseb legendaarne Ameerika tõsielusari «Võmmid», kus televaatajani tuuakse tõelised politseioperatsioonid ja eriskummalised väljakutsed, mis jahmatavad ka kõike näinud USA vormikandjaid.

Toome teieni viis veidrat lugu, mille pärast on inimesi vahistatud.

Saatuslik toidukord

2014. aastal kirjutas Daily Mail juhtumist, kus politsei peatas tavapärase reidi käigus auto, mille kõrvalistuja Ashley Huff ei osanud eesootavat uneski näha. Korrakaitsjates tekitas huvi tema käekotist turritav kahtlase kirmega lusikas. Huffi sõnul oli ta äsja einestanud ning seejärel pistnud määrdunud lusika kotti. Ametnikud seda ei uskunud ning arvasid, et sellel võib olla metamfetamiin. Söögiriistale tehti narkokiirtest, mis osutus positiivseks, ning Huffile esitati süüdistus narkootilise aine omamises.

Naine viibis poolteist kuud kinnipidamisasutuses, kuni saabusid lusikalt võetud proovide analüüsi põhjalikumad tulemused. Selgus, et peale tomatikastme sealt midagi ei leitud.

Kõrvulukustav jumalasõna

Lõuna-Carolina osariigi pastor Johnnie Clark mõisteti süüdi lärmakate jumalateenistuse korraldamises. Pühakoja naabrid kutsusid häälekate palvuste tõttu kirikusse politsei rohkem kui 50 korral. Hoolimata mitmetest kaebustest ja ettekirjutustest jätkas jumalamees häirivate talituste korraldamist, misjärel määrati talle kaks nädalat vangistust.

Vesine joomapidu

James Scott on Missouri mees, kes lõhkus 1993. aastal purjuspäi Mississippi jõel tammi, et viivitada koju minekuga ja edasi pidutseda. Peoloom mõisteti süüdi tohutu üleujutuse põhjustamises ja talle määrati eluaegne vanglakaristus.

Valla pääsenud tulvavesi põhjustas enneolematu uputuse, mille tõttu plahvatas ja süttis põlema kohalik bensiinijaam. Katastroof ohustas piirkonda ja selle elanikke tõsiselt, kuid imekombel inimohvreid tragöödias ei olnud.

Plahvatusohtlik jõulupuhkus

2010. aastal kirjutas BBC, et Slovakkia julgeolekuametnikud panid koolituse eesmärgil juhusliku lennureisija pagasisse lõhkeaineid, kuid unustasid need enne lennuki õhkutõusmist sealt välja võtta.

Õnnetu reisija arreteeriti Iirimaal Dublinis, kuhu ta naasis jõulupuhkuselt.

Slovakkia siseministeeriumi hinnangul oli isiku vahistamine arusaamatu, sest tegemist oli lõhkekehade näidistega ning need olid täiesti kahjutud.

Piinlik möödasõit

Clevelandi elanik Shena Hardin kasutas koolibussist möödumiseks kõnniteed. Karistuseks määrati talle 250 dollari suurune trahv, tema juhtimisõigus peatati 30 päevaks ja tal kästi seista kaks päeva kõnniteel ja hoida käes silti «Ainult idioot sõidaks kõnniteed pidi koolibussist mööda». Vaata fotot SIIT!

Paljudele teistele politsei uskumatutele väljakutsetele saab kaasa elada argipäeviti tõsielusarjas «Võmmid» telekanalil Duo 5.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles