Poolfinalist Bonzo pelgas Eesti Laulu: see lööb elu- ja tööplaanid sassi

Raadio Elmar
Copy
Bonzo
Bonzo Foto: Dmitri Kotjuh

Bonzo avaldas raadio Elmar hommikuprogrammis «Ärka, kaunis maa!», et edasipääs Eesti Laulu poolfinaali tuli talle suure üllatusena. Muusik oli uudist toova kõne ajal nii töölainel, et oli vahepeal jõudnud unustada, et ta konkursile üldse kandideerinud oli.

Andrus Albrecht ehk esinejanimega Bonzo teatas raadio Elmar hommikuprogrammis, et rõõm Eesti Laulule kvalifitseerumise üle on tal suur, kuigi sama võimas oli ka üllatusmoment. «Sel hetkel, mil sain teate poolfinaali pääsemise kohta, tegin parasjagu tööd oma restoranis. Tegemist oli üsna õhtuse ajaga,» rääkis muusik.

«Kui uudis saabus, valmistasin ette tulevaseks kontserdiks: toimetasin lava ja saali kallal. Olin päris korralikul töölainel. Kui päris aus olla, olin suutnud juba vahepeal Eesti Laulu konkursi ära unustada – mõtetest oli see igal juhul kadunud. Poolfinaali pääsemise osas mul suured ootused puudusid ja seda enam oli üllatus tõeliselt suur. On ju nii palju laule, mis kõik võiksid sellele üritusele sobida,» tõdes ta.

Muusik lisas, et pelgas erinevaid asjaolusid, mida Eesti Laulul osalemine võib isiklikus plaanis kaasa tuua. «Tõesti, natuke pelgasin alguses. Arvasin, et äkki lööb Eesti Laul mu elu- ja tööplaanid sassi. Peab ju osalema kõikvõimalikel koosolekutel ning pressiüritustel. Kuid natuke on hea meel ka. Saab sellel karussellil taas kaasa sõita – tore väike vaheldus mu jaoks,» muigas Bonzo.

«Võistluslaulu «Aeg» esitan koos artistiga Linalakk. Meie tutvus ja koostöö sai alguse läbi juhuse. Linalakk korraldab oma Lõuna-Eesti talus suviti muusikafestivale ja ta kutsus mind sinna esinema. Mõni aeg hiljem ta helistas mulle ja uuris, kas oleksin valmis temaga ühte lugu jagama. Ühtlasi ta soovis seda laulu esitada Eesti Laulule. Kui demo kuulsin, siis meeldis mulle see materjal esimesest hetkest. Kohene klikk tekkis nii viisi kui helistikuga,» rääkis Bonzo.  

Muusik nentis, et ajaga on ta muutunud nii inimese kui ka autorina. «Olen tähele pannud, et mingisugune rahu, tarkus või küpsus on minus tekkinud. Ma ei tee enam asju jõuga. Kakskümmend aastat tagasi, mil alustasin oma karjääri ja plaadistamisega, tahtsin igal aastal anda välja uut albumit. Ma ise ka ei tea, miks see nii oli. Ilmselt lihtsalt kinnisidee. Kirjutasin lugusid selle nimel, et saada plaadimaterjal kokku. Nüüd tundub see ajuvaba,» selgitas ta.

«Täna lasen loomingul loomulikult voolata. Enam ei istu pilli taha plaaniga, et nüüd teen laulu valmis. Kui aus olla, siis polegi enam kaua muusikat kirjutanud. Elus on teised tööd ja tegemised juurde tulnud. Kui aga tuleb mingi hea uus mõte ja selle saab lauluks ära vormistada, on mõistagi ütlemata tore,» rääkis Bonzo raadio Elmar hommikuprogrammis «Ärka, kaunis maa!». 

Kuula täispikka intervjuud SIIN

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles