«Milline noor ajakirjanik peaks tahtma seda tööd teha, kui ta peab ise oma varaga vastutama ka nende otsuste eest, mida teevad ülemused?» küsib teleajakirjanik Katrin Lust, kes peab kohtuotsuse kohaselt maksma end ravitsejaks nimetanud Veet Manole 10 000 eurot. Lust lisab: «Ajakirjanikuna tasub rõõmustada selle üle, et kohtud jätsid kõik kohtukulud poolte endi kanda ning Veet Mano kanda jäävad seega ka tema enda kohtukulud suurusjärgus 40 000 eurot.»

Riigikohus otsustas esmaspäeval, 7. novembril et Katrin Lusti kassatsioonkaebus Veet Mano Wannaquoti vastu on menetlusse võtmist võimaldavate aluste puudumise tõttu põhjendamatu. See tähendab, et «Kuuuurija» saatejuht Katrin Lust on kohustatud ümber lükkama ebaõiged väited ning avaldama omal kulul jõustunud kohtuotsusele järgneva esimese telesaate «Kuuuurija» alguses enne saates käsitletavate teemade tutvustamist ebaõigeid andmeid ümberlükkava audiovisuaalse teadaande.

Lisaks tuleb saatejuhil eemaldada «Kuuuurija» Facebooki lehelt 2016. aasta 17. mail tehtud postitus, milles viitab eksklusiivsele videole selle kohta, kes on Veet Mano tegelikult. Kohus mõistis Katrin Lustilt Veet Mano kasuks välja mittevaralise kahju hüvitisena 10 000 eurot ja selle viivised ning varalise kahju hüvitisena 1550,42 eurot ja selle viivised. Samuti jäid Katrin Lusti kanda TV3 ja Veet Mano vahelise pressinõukogu vaidluse kulud.

Kommentaarid (2)
Copy