VIDEO Sukeldumine näitas, et Titanicu vraki naabriks on midagi üllatavat

Inna-Katrin Hein
Copy
Ookeaniauriku Titanic vrakk asub Atlandi ookeani põhjaosas merepõhjas 3,8 kilomeetri sügavusel ja ligi 600 kilomeetri kaugusel Kanada Newfoundlandi saarest kagus
Ookeaniauriku Titanic vrakk asub Atlandi ookeani põhjaosas merepõhjas 3,8 kilomeetri sügavusel ja ligi 600 kilomeetri kaugusel Kanada Newfoundlandi saarest kagus Foto: Atlantic Productions via AP/Scanpix

Ookeaniauriku Titanic vrakk on alates 1912. aastast kahes osas Põhja-Atlandi ookeani põhjas, lagunedes aeglaselt ligi 4000 meetri sügavusel, kuid ta pole üksi. 26 aastat tagasi näitas sonar, et selles veealuses piirkonnas on palju rohkem, kui seni arvati.

Prantsuse mereuuringute instituudi teadlane ja batüskaafi Nautile juht Paul-Henri Nargeolet tabas 1996. aastal akustiliselt merepõhja kaardistades seal midagi, mille päritolu oli seni teadmata.

Selle aasta alguses Titanicu vraki lähedal korraldatud ekspeditsioonil läksid Nargeolet ja veel neli teadlast batüskaafiga merepõhja, et otsida salapärast objekti, millele sonar viitas. Nargeolet arvas, et tegemist on mingi teise laevaga, mis uppus Titanicu lähedal, teatab cnn.com.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles