Kohtusse mitteilmunud 22-aastane noormees kuulutati tagaotsitavaks, advokaat loobus ta kaitsmisest

Merilyn Närep
, päevatoimetaja
Copy
Foto: Maarius Suviste

«Mul on alust arvata, et Siimul-Joonas Kukk on valinud endale kaitsetaktika, mis minu omast oluliselt erineb,» ütleb advokaat emotsionaalselt ja selgitab, et noormees arvab, et kui ta kohtusse ei ilmu, ei saa teda ka süüdi mõista. Advokaat loobus noormehe kaitsmisest ning süüdistatav kuulutati tagaotsitavaks.

Lääne ringkonnaprokuratuur süüdistab 20-aastast Mairot, 18-aastast Christianit, 18-aastast Erkit, 20-aastast Mairotit, 21-aastast Markot ja 22-aastast Siimul-Joonast selles, et nad nõudsid eelmise aasta veebruaris Järvamaal Türi linnas 25-aastaselt mehelt 1400 eurot. Süüdistuse järgi peksid süüdistatavad kannatanut samal ajal ja ähvardasid teda raha maksmata jätmisel veel rohkema vägivallaga.

8. novembril pidi toimuma Pärnu maakohtus istung, kus oleks kõigi viie noormehe süüdistused ette loetud ning neid arutama hakatud. Istungit alustati õigel ajal ning esimesena võttis sõna Siimul-Joonase advokaat, kes teatas kõva häälega ja emotsionaalselt, et tema loobub noormehe esindamisest.

Nimelt otsustas Siimul-Joonas kohtusse mitte tulla ning juba varem pidi advokaat teda otsima. «Mul on alust arvata, et Siimul-Joonas Kukk on valinud endale kaitsetaktika, mis minu omast oluliselt erineb. Mul on olemas tõendid, ma kavatsesin tema süütust tõendada. Siimul-Joonas on valinud aga teise taktika,» ütleb advokaat ja selgitab, et noormees arvab, et kui ta kohtusse ei ilmu, ei saa teda ka süüdi mõista.

«Sellise absurdse kaitsepositsiooniga mina siit edasi minna ei saa. Mina loobun Siimul-Joonas Kuke kaitsmisest,» sõnab ta viimaks.

Kuna süüdistatav ei ilmunud kohtusse, lükati istung poolte kokkuleppel edasi, kuna istung ei saaks ilma temata jätkuda. Noormees kuulutati tagaotsitavaks. 

«Jah, politsei otsib seda isikut. Teda pole veel leitud,» kinnitab PPA pressiesindaja Anu Villmann.

Lisaks eespool mainitule süüdistab prokuratuur kolme noormeest erinevates episoodides.

Christianit süüdistab prokuratuur selles, et 2020. aasta esimeses pooles käskis ta Järvamaal Käru aleviku surnuaias 19-aastasel mehel tema ees põlvili laskuda, misjärel lõi teda rusikaga kaks korda vastu pead.

Siimul-Joonast süüdistatakse lisaks selles, et ta andis 2020. aasta 22. aprillil Paide politseijaoskonnas tunnistajana ülekuulamisel teadvalt valeütluse, kui väitis, et alkoholijoobes sõidukit juhtinud isik seda tegelikult ei juhtinud.

Markot süüdistab prokuratuur selles, et 2021. aasta märtsis kasutas ta võõra Holm Banki krediitkaardi andmeid ja tegi nii omaniku teadmata kontol 367 tehingut Google Play’le, tekitades kahju 502 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles