Vaarao Tutanhamon leiti 100 aastat tagasi, tema kadunud ehted alles nüüd

Inna-Katrin Hein
Copy
4. novembril 2022 möödub 100 aastat, kui Briti arheolog Howard Cater leidis Egiptuses Kuningate orus vaaro Tutanhamoni hauakambri. Fotol Carrter 1922 koos egiptlasest abilisega Tutanhamoni sarkofaagi uurimas
4. novembril 2022 möödub 100 aastat, kui Briti arheolog Howard Cater leidis Egiptuses Kuningate orus vaaro Tutanhamoni hauakambri. Fotol Carrter 1922 koos egiptlasest abilisega Tutanhamoni sarkofaagi uurimas Foto: AP Photo/Amr Nabil/Scanpix

Briti arheoloog Howard Carter, kes juhtis sajand tagasi Vana-Egiptuse vaarao Tutanhamoni haua väljakaevamisi, võis ebaseaduslikult võtta ehteid, mis leiti nüüd USA ja Ühendkuningriigi muuseumides.

Tutanhamoni haud, mis avastati 4. novembril 1922, sisaldas palju suurepäraselt säilinud esemeid. Kuid mõned vaarao ehted on avastamisest möödunud sajandi jooksul kadunud, hoolimata seadustest, mis täpsustavad, et hauas olevad esemed kuuluvad Egiptusele, teatab livescience.com.

Osa nendest ehetest võis Egiptusest välja viia Briti arheoloog Howard Carter (1874 - 1939), kes oli esimene, kes Tutanhamoni hauas olnut nägi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles