Mihkel Raua muusikukarjäär sai sädeme sisse tänu Hendrik Sal-Salleri kooliansamblile

Raadio Elmar
Copy

Mihkel Raud andis välja uue versiooni ansambli Generator M laulust «Käed». Loo autoriks on Hendrik Sal-Saller, kes esitles seda laulu koos oma bändiga juba 1982. aastal Eesti Televisiooni saates «Kaks takti ette». Raadio Elmar hommikuprogrammi LIVE stuudios toodi värske kuuega lugu kuuldavale Mihkel Raua ja Eric Kammiste esituses.

Mihkel Raud avaldas, et iga muusiku elus on vähemalt üks hetk, mil ta saab aru, et temast just muusik peab saama.

«Minu jaoks saabus see hetk 1982. aastal, kui Hendrik Sal-Salleri kooliansambel Generator M Eesti Televisiooni saates «Kaks takti ette» esines. Nad mängisid laulu nimega «Käed» ja see on mind terve edasise elu kummitanud. Seetõttu tundus õige just tollele omaaegsele punklaulule raamatu ilmumise tuules uus elu anda,» täpsustas Mihkel Raud raadio Elmar hommikuprogrammis. 

Uues versioonis teevad kaasa Mihkel Raud, Antti Kammiste, Eric Kammiste, Hendrik Tamberg ja Mikk Simson. Loo produtseeris Eric Kammiste, mixis Alar Suurna ja masterdasid Greg Calbi ja Steve Fallone. Laulule filmiti ka muusikavideo Joosep Jürissoni poolt, video valmimisele aitasid kaasa Leon Metsallik, Eric Kammiste ja Rasmus Kossesson.

«Mulle väga meeldib raadio Elmar eetris oma asjadest ja uutest tegemistest rääkida - teie juures on alati nii hea käia. Siin on alati väga toredad inimesed ja Tartus on äärmiselt tore ärgata. Nii ka täna. Hoolimata sellest, et olen tegelikult haige hetkel. Räägin seda seetõttu, et hakkame kohe LIVE stuudios laulma. See kõik saab olema väga põnev ja huvitav. Eks näha, kas minust ka mingit inimhäält välja tuleb. Lisaks veel, Elmari kuulaja on kindlasti see inimene, keda me oma ansambliga loodame kõnetada,» muigas Raud.

Raud lisas, et naudib tänast aega, mil saab muusikat luua koos toreda bändi ja produktsioonitiimiga. «Olen jõudnud aega, mil ma ennast üldse ei usalda. Mulle meeldib, et keegi teeb otsused minu eest ära. Antud juhul on see siis Eric Kammiste, kes on viimastel aastatel on selles osas mind aidanud. Ma usaldan teda tuhat protsenti. Vaidlemist meil pole, Eric on alati väga delikaatne. Isegi kui ma tulen liiga toore ideega, siis ta suudab potentsiaalse pinge ära maandada,» tunnustas ta noort kolleegi Eric Kammistet.

Äsja ilmus Raua sulest raamat pealkirjaga «Ühes väikses Eesti linnas», mis kindlasti laulu ilmumisele konteksti annab. Mees kirjutab seal enda muusikuteest ning muusikast ja muusikutest, kes on teda kõige rohkem mõjutanud. Juttu tuleb paljudest Eesti staaridest, sealhulgas Rein Rannapist, Jaanus Nõgistost, Lenna Kuurmaast ja Eda-Ines Ettist. 

«Oma eelmises raamatus «Musta pori näkku» keskendusin eelkõige muusikavälisele temaatikale ja elule. Uue raamatu «Ühes väikses Eesti linnas» keskmes on absoluutselt muusika. Kuid kindlasti on seal ka üldistamist võimaldavaid mõtteid ja jutte. Usun, et see raamat on põnev, huvitav ja hariv lugemine ka nende jaoks, kes ise muusikaga ei tegele. Lugeja leiab kaante vahelt ka QR-koodi, mis viib spetsiaalselt kokku pandud playlistini, et kuulata head muusikat sel ajal, kui ta parasjagu raamatut uurib,» lisas Raud.

Muusik mõtiskles, milline on tema kõige lemmikum väikelinn maailmas. «Mulle väga meeldib Pärnu, kuid ma pole kindel, kas ma julgen selle kohta öelda väikelinn. Välismaa mõttes on mu lemmiklinn Sitsiilias asuv Taormina. Suviti on seal küll palju turiste ja see võib olla natuke kurnav. Kuid mina olen seal viibinud ka hooajal, kus külastajad pigem vähe. Mulle väga meeldib see paik,» tunnistas Raud raadio Elmar hommikuprogrammis «Ärka, kaunis maa!». 

Kuula täispikka intervjuud SIIN

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles