Olena Zelenska loodab, et Muski säuts rahust Ukrainas oli juhuslik viga

Inna-Katrin Hein
Copy
Ukraina esileedi Olena Zelenska 2. novembril 2022 Euroopa suurimal tehnoloogiakonverentsil Web Summit Portugalis Lissabonis
Ukraina esileedi Olena Zelenska 2. novembril 2022 Euroopa suurimal tehnoloogiakonverentsil Web Summit Portugalis Lissabonis Foto: REUTERS/Pedro Nunes/Scanpix

Ukraina esileedi Olena Zelenska loodab, et multiärimees Elon Muski säuts rahulepingust Venemaaga Ukraina sõja lõpetamiseks oli juhuslik viga. Ukraina rahvas on tema sõnul maailma rikkaimale inimesele Muskile tänulik abi eest, mida ta on andnud Ukrainale Venemaaga sõdimiseks.

Musk tekitas oktoobris ukrainlastes pahameelt, kui postitas Twitterisse säutsu, kus kirjeldas oma nägemust, kuidas sõda Ukrainas lõpetada. Muski arvates saaks Ukraina ja Venemaa sõlmida rahulepingu, mis kinnitaks, et Krimm on ametlikult Venemaa osa, ning ÜRO järelevalve all tuleks korraldada valimised neljas Venemaa okupeeritud piirkonnas Ukrainas. Musk eitas hiljem teadet, et ta oli enne Twitteri küsitlusena esitatud plaani avalikustamist Vene presidendi Vladimir Putiniga rääkinud.

Olena Zelenska ütles Briti väljaandele The Guardian antud intervjuus, et Ukraina on Muski Starlinki satelliidipõhise lairibateenuse eest tänulik. Ta lisas: «Täname teda Starlinki eest, sest see töötab endiselt. See on ikka töökorras ja loodame, et see aitab meid võidule, muutes meie jõupingutused täpsemaks.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles