FOTOD ⟩ Kethi Uibomäe reisiseikluse katkestas ootamatu vahejuhtum: pidin kainet mõistust säilitama, samal ajal süda valutas

Ketlin Kruse
, reporter
Copy
Kethi Uibomägi ja ema Meeli.
Kethi Uibomägi ja ema Meeli. Foto: Erakogu

«Muretsesin meeletult ema tervise pärast ja mis edasi saab. Istusime operaatoritega maha ja küsisime, kas lõpetame ära,» meenutab Kethi Uibomägi peast läbi käinud mõtteid, kui ema Albaania reisisarja võtete ajal haiglasse sattus.

Sel suvel otsustas saatejuht Kethi Uibomägi koos ema Meeliga võtta ette järjekordse rännuseikluse.

Seekord seiklevad naised saates «Kethi emmega Balkanil» Balkani maadel, alustades Vahemere-äärsest Albaaniast.

Rännuseiklusel ei kulgenud kõik aga sugugi plaanipäraselt – päev enne Vlorë linnast lahkumist sattus ema Meeli õnnetusse. «Ta läks tualetti otsima ja ma jäin autosse ootama,» meenutas telenägu hetki enne seda, kui ema lõhkise jalaga autosse tagasi tuli.  

Naine oli ehitusplatsil lahtisesse kanalisatsiooniauku kukkunud. «Astusin kanalisatsioonikaanest üle, aga see kukkus ära ja seal oli auk,» rääkis Meeli. Kuna ta ei saanud jalale toetuda, kihutati esmaabipunkti. «Mingeid dokumente ei küsitud. Nii kiire ja professionaalne, mitte et istud mitu tundi sabas,» jagas Kethi telekaamera ees muljeid. Röntgen tuvastas jalaluumurru.

Jalaluumurruga Meeli. 
Jalaluumurruga Meeli. Foto: Erakogu/Kethi Uibomägi

Elu24-le tunnistab saatejuht, et tänu heale monteerijale on saates teda siiski näha vaid parimatel hetkedel ja positiivsest küljest. «Ma ise murdun selle pinge all palju rohkem kui mu ema,» tõdeb Kethi.

Telenägu tunnistab, et õnnetuse juhtudes ei saanud ta olukorra tõsidusest esiti arugi. «Esimene mõte oli: «Kui hea eluline sisu saate jaoks, kahju, et just seda kukkumise hetke kaamerasse ei saanud.»»

Tegelikult lõi õnnetus aga võttegraafiku ja reisiplaanid sassi. «Murtud luuga ja paistetusega selles 36–38-kraadises kuumuses kaasnevad terviseriskid ja ohud. Ma muretsesin meeletult tervise pärast ja mis edasi saab. Ma olen üldse väga suur muretseja ja pabistaja, eks see lõi kõikuma ja istusime operaatoritega maha ja küsisime, kas lõpetame ära,» meenutab Kethi.

Saatejuht nentis, et üks asi on see, kui puhkusereisil midagi juhtub, teine aga see, kui on ajasurve peal ning vaja graafikus püsida ja episood päevas saadet vändata. «Pidin säilitama kaine, objektiivse mõistuse, et produktiivselt jätkata... Samal ajal süda valutas sees.»

Röntgen tuvastas Meelil jalaluumurru.
Röntgen tuvastas Meelil jalaluumurru. Foto: Erakogu/Kethi Uibomägi

Üheskoos otsustati siiski saate filmimist jätkata. «Selle kooli olen saanud aastatepikkuse lavalaudadel olemisega. Juba siis olid kuldsed sõnad, et esinemiselt puudud vaid siis, kui sind enam pole. Artistid teavad seda, see käib meie tööga kaasas. Oma eraelu mured tuleb enda sisse peita ja teha oma asja. Siin ongi puänt sees, eraelu ja kõige lähedasem inimene on raskes seisus... Ja meil on vaja ju jätkata,» jagab Kethi peast läbi käinud mõtteid.

Kethi ja Meeli
Kethi ja Meeli Foto: Erakogu/Kethi Uibomägi
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles