Elmar Liitmaa oma bändi uuest albumist: valutame südant maailma päevakohaste teemade pärast

Raadio Elmar
Copy
Ansambel Fööniks
Ansambel Fööniks Foto: Erakogu

Ansambel Fööniks avaldab 5. novembril teise kauamängiva, mis kannab nime «Võluväel». Bändi eestvedaja on endine Terminaatori liige Elmar Liitmaa, kes rääkis raadio Elmar hommikuprogrammis, kuidas kaks aastat tagasi loodud bändil nüüd läheb.

«Fööniks andis oma esimese plaadi välja kaks aastat tagasi – see oli ka periood, kui bändi lõime. Niipea kui toona albumiga välja tulime, asusime tööle juba uue materjaliga. Aastaga oli kogu uue plaadi materjal demode kujul valmis ja oleme neid laule ka lavadel esitanud. Viimase aasta jooksul oleme stuudios lood kenasti ära vormistanud,» avaldas Elmar Liitmaa raadio Elmar hommikuprogrammis «Ärka, kaunis maa!».

Singlina on uue albumi pealt tänaseks ilmunud juba viis lugu. «Plaadi esitlussingel «Idioot» jõudis kuulajateni alles mõned nädalapäevad tagasi. Albumil on kokku kolmteist lugu. Seega, üle poole materjali on kuulajatele täiesti värske. Sisu poolest puudutavad laulud väga erinevaid teemasid. Kuigi tavalist igatsuse ja armastuse sõnumit on nendes lugudes siiski väga vähe. Südame valutamist on maailma probleemide pärast. Eriti päevakohane on kindlasti lugu «Idioot»,» rääkis muusik.

«Laulu «Idioot» teksti autoriks on meie hea sõber Tarvo Madsen. Kogu muusika on loodud just tema tekstile. Algmaterjal oli erakordselt inspireeriv. Juba esimene rida küsib, «kelle tõde on parem, sinu või minu, kumbki ei tea». Selles lauses on maailma intriig juba olemas. Ajakirjandus tegeleb päevast päeva just selle probleemiga – kelle tõde siis on parem? Laulus me vastust ei anna. Selle üle peab igaüks ise mõtlema. Me ei anna ka hinnanguid. Kui sa vaidled oma sõbraga mõne asja üle, siis tasub küsida... kumb see rumal pool siis on. Väga tihti on tõde üks, kuid lihtsalt ei taheta teist poolt kuulata,» mõtiskles Liitmaa.

Fööniks määratleb end Liitmaa sõnul eelkõige kontsertbändina. «Inimesed, kes tahavad tulla kuulama head rokkbändi, ei pea meie esituses pettuma. Meil on kavas terviklik plaadiesitluse tuur, mille esimene kontsert toimub 5. novembril Kinomajas. Kõik Tallinna ja selle ümbruskonna rahvas on kindlasti oodatud. Müüme kohapeal ka plaate. Pea kuu aja jooksul on plaanis läbi käia terve Eesti – üritused toimuvad veel Pärnus, Rakveres, Viljandis, Tartus, Saaremaal ja Hiiumaal. Kogu info tuuri kohta on leitav meie sotsiaalmeedias,» lisas Elmar Liitmaa raadio Elmar hommikuprogrammis «Ärka, kaunis maa!».

Kuula Elmar Liitmaaga tehtud intervjuud SIIN

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles