Ravimatu haiguse diagnoosi saanud «Tuvikeste» staar: ma ei lepi sellega kunagi (1)

Getter Trumsi
, tegevtoimetaja
Copy
USA näitlejanna Christina Applegate.
USA näitlejanna Christina Applegate. Foto: AFP/SCANPIX

Telesarjas «Tuvikesed» teismelist tütart kehastanud USA näitlejannal Christina Applegate'il diagnoositi möödunud aastal ravimatu haigus. Aasta hiljem tõdes ligi 20 kilo raskem ja ilma käimiskepita abitu Applegate, et ei lepi eal oma saatusega.

Möödunud aasta novembris avaldas Christina Applegate, et tal on sclerosis multiplex ehk polüskleroos. Peagi 51. sünnipäeva tähistav Applegate pole pärast diagnoosi avaldamist ühelgi avalikul üritusel käinud, vahendab Page Six.

See muutub aga novembri keskpaigas, kui esilinastub Applegate'i Netflixi sarja «Dead to Me» kolmas ja ühtlasi viimane hooaeg.

Ürituse eel andis Applegate avameelse intervjuu, kus ta tunnistas, et on pärast diagnoosi võtnud juurde 18 kilo ja ei saa ilma jalutuskepita kõndida. «See on esimene kord, kui keegi mind sellisena näeb,» viitas näitlejanna esilinastusele, kuhu ta kohale läheb.

Applegate on enda sõnul väga teadlik muutustest oma välimuses ja liikumisvõimekuses. «Ma ei lepi sellega kunagi. Ma olen vihane,» tunnistas ta ausalt.

Emmy auhinnaga pärjatud näitlejanna leinab siiani oma endist elu. Applegate pole palju enda diagnoosi kohta avaldanud, kuid tänavu oktoobris jagas ta ühismeedias fotot oma jalutuskeppidest. Tal on neid kokku viis.

Sclerosis multiplex ehk polüskleroos on krooniline, kogu elu kestev peamiselt tuvastamata põhjustega harv haigus, millele on iseloomulikud muutused kesknärvisüsteemi valgeaines.

The National Multiple Sclerosis Society ehk ülemaailmse polüskleroosi kogukonna kodulehel kirjeldatakse haigust kui ootamatut ja halvavat kesknärvisüsteemi haigust, mis paiskab segi infovahetuse aju ja keha vahel. Haiguse põhjus on teadmata.

Applegate pole ainus Hollywoodi staar, kes ravimatu haigusega avalikkuse ees võitleb. Näitlejanna Selma Blair andis enda polüskleroosi diagnoosist teada 2018. aastal. 

«Ma olen invaliid. Ma kukun vahel. Ma pillan asju. Mu mälu on ähmane. Minu vasak kehapool küsib juhiseid katkiselt GPSilt,» kirjutas ta toona Instagramis.

«Aga me teeme seda. Ma naeran ja ma ei tea tegelikult, mida ma täpselt teen, aga ma annan endast parima,» tõdes Blair aastaid tagasi.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles