Närviline Venemaa: antidepressandid ja rahustid on peaaegu ära ostetud

Inna-Katrin Hein
Copy
Vene perekond saatmas ära reservväelast, kes sai mobilisatsioonikutse. Foto on tehtud 1. oktoobril 2022 Leningradi oblastis Gatšinas
Vene perekond saatmas ära reservväelast, kes sai mobilisatsioonikutse. Foto on tehtud 1. oktoobril 2022 Leningradi oblastis Gatšinas Foto: REUTERS/Igor Russak/Scanpix

Venemaal on antidpressantide ja rahustite müük kasvanud ning osas paikades on need isegi ladudest otsa lõppenud. Põhjuseks peetakse venelaste ebakindlust tuleviku ees ning osalist mobilisatsiooni, mis praegustel andmetel on ajutiselt peatatud. Umbes 400 000 venelast on kodumaalt põgenenud, et vältida Ukraina sõtta saatmist. Lääne luurete teatel ei ole ühtegi märki, et Vene presidendi Vladimir Putini tool kõiguks ja tema asemel võiks riigijuhiks saada mõni demokraatlikumalt meelestatud isik.

Uudisteagentuuri Reuters ajakirjanikud küsitlesid venelasi, kellest paljud ütlesid, et sõda Ukrainas ei hävita ainult ukrainlasi ja Ukrainat, vaid ka venelasi ja Venemaad. Nad on hakanud rohkem tarbima antidepressante ja rahusteid, et tulla toime nii sanktsioonidest tingitud majandusraskustega kui Ukraina sõja karmide tagajärgedega, Vene sõdurite hukkumisega.

Tänavu kasvas Venemaal antidepressantide müük hüppeliselt. Venelased kulutasid selle aasta esimese kaheksa kuu jooksul nendele ravimitele 70 protsenti rohkem raha kui eelmisel aastal, ehkki suure osa 2021. aastast oli riik koroonasulus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles