«Südamesoov» aitab traagilise õnnetuse järel eluks ajaks ratastooli jäänud noort meest

Elu24
Copy
«Südamesoov» täna kell 20:00 Kanal 2-s.
«Südamesoov» täna kell 20:00 Kanal 2-s. Foto: Kanal2

Täna kell 20.00 Kanal 2s eetris olev «Südamesoov» räägib Dave'i loo, kelle elu pool aastat tagasi pärast traagilist õnnetust täielikult muutus.

Rakveres hakkasid 29-aastane Dave ja 24-aastane Katre kaks aastat tagasi ühist kodu ja elu üles ehitama. Pool aastat tagasi toimunud õnnetus muutis aga noore armastajapaari saatust täielikult.

Kui Rakvere noormees Dave hüppas pool aastat tagasi ühel kevadõhtul pärast sauna enda värskendamiseks merre, ei osanud ta aimata, et see keerab tema elu pea peale. Peale kevadisi aiatöid tehti mõnus saun ja ajal, kui teised juba koju suundusid, otsustas Dave veel mõne leili võtta. Kui ta pärast sauna merre hüppas, tundis ta kohe, et midagi läks valesti. Seda päeva võib nimetada Dave'i teiseks sünnipäevaks.

Olles napilt uppumisest pääsenud, sai ta aga arstidelt kohutava uudise – ta ei hakka enam mitte kunagi liikuma, sest tema viies kaelalüli on murdunud. Sellest hetkest alates on noore paari jaoks olnud igapäevane küsimus: kuidas edasi?

Dave'i noor elukaaslane Katre otsustas jääda oma valjavalitu kõrvale ja võidelda täpselt nii palju ja nii kaua, kui vaja. Üleöö tuli neil kogu elu ümber korraldada. Loobuda tuli neljandal korrusel olevast üürikorterist, sest nii kõrgele ei jaksa Dave'i noor pruut teda tassida. Maha tuli müüa ka auto, sest ratastool lihtsalt ei mahtunud sinna, ja lisaks tuli Katrel jätta töö, et olla oma elukaaslase igapäevane hooldaja.

«Südamesoov» täna kell 20.00 Kanal 2s.
«Südamesoov» täna kell 20.00 Kanal 2s. Foto: Kanal2

Kuigi Dave'i sõprade abiga kohandati noortele uus elamispind, tundus ikkagi lahendamatu küsimus, kuidas saada hakkama, kui üks pereliige on töövõimetu ja teisel on valida – kas olla hooldaja või rahateenija. Nii kirjutasidki nad «Südamesoovile» ja palusid abi.

«Südamesoov» aitab noorpaari täna kell 20.00 Kanal 2s.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles