5 põhjust, miks osta kasutatud Kia

Copy
Foto: Unsplash

Kia on konkurentsivõimeline autotootja, kellel on ette näidata lai mudelivalik ja kes oma kvaliteedilt teistele autotootjatele millegagi alla ei jää. Ja nii nagu tarbeelektroonika maailmas, pole ka autode puhul Korea päritolu enam ammu fakt, mida salata, vaid pigem boonus, mis aitab autot müüa.

Kui on plaanis soetada auto järelturult, siis siin on reas viis veenvat argumenti miks valida omale just nimelt Kia.

 

Kvaliteet ja kestlikkus

Kia oli esimene tootja, kes hakkas sõiduautodele pakkuma 7-aastast garantiid ajal, mil enamiku autotootjate garantiiperiood oli veel kõigest kolm aastat.

Ühelt poolt oli autoturul selgelt eristuva ja enneolematult pika garantii näol tegu kavala turundusnipiga, aga teisalt tuli enne sellise argumendi välja käimist olla kindel, et ollakse valmis oma lubadust täitma. Ajalugu näitas, et Kia ei teinud tühje sõnu, vaid tõstis oma autode kvaliteedi sellisele tasemele, et tavatult pikk garantiiperiood ei muutunud ettevõttele kuidagi koormavaks või probleemseks.

Kasutatud Kia soetamisel lisab meelerahu teadmine, et garantii kandub edasi uuele omanikule.

Väga hea põhivarustus

Konkureerimaks teiste Euroopa turul kauem tegutsenud ja end siin hästi sisse töötanud autotootjatega pidi Kia pakkuma ostjatele lisaargumente, et kliente Kia kasuks otsustama panna.

Eesmärgi saavutamiseks võimaldas Kia vähema raha eest rohkem. Kia mudelid olid konkurentide sama klassi autodest soodsamad, aga pakkusid seejuures juba põhivarustuses mitmeid mugavusi ja lahendusi, mida konkurentide juures sai tellida kopsaka lisatasu eest põhivarustusele lisaks. Kui näiteks roolisoojendus või tagaistmesoojendus olid viie aasta eest pigem luksuslike ja kallimate autode pärusmaa, siis Kia pakkus neid mugavusi oma linnamaasturi Sportage põhivarustusena.

 

Vastupidavad jõuallikad

Erinevalt mitmest konkurendist ei loobunud Kia Dieselgate’i skandaali ajal pahameeletormi ja üldise negatiivse suhtumise survel end hästi tõestanud ja äärmiselt töökindlate ning aastatepikkuse arendustöö toel ka väga ökonoomseks timmitud diiselmootorite pakkumisest.

Tänu sellele pole kasutatud Kiade seas valida mitte ainult erineva võimsuse ja töömahuga bensiinimootoritega Kiasid, vaid ka täiesti arvestataval hulgal diisel-jõuallikaga teise ringi Kiasid.

Linnast väljas või päris maal elavale autojuhile on diiselmootoriga sõiduk selgelt esimeseks eelistuseks. Linnainimese igapäevastele vajadustele vastab pigem väiksema mahuga bensiinimootoriga sõiduvahend. Kial on pakkuda mitmekesist ja laialdast valikut mõlemast segmendist.

Soodne soetada ja pidada

Olgugi et Kia kvaliteet ja head sõiduomadused on konkurentidega samal tasemel või ehk grammikese võrra paremadki, siis Kiade hind kvaliteediga võrreldavat hüpet ülespoole teinud pole. Kia hinnad on samaväärsete konkurentide mudelitega võrreldes 10-20 protsenti madalamad. Seega säästab kasutatud Kiat valides päris märkimisväärsel hulgal raha.

Ka hooldus on Kiadel taskukohase hinnaga. Võrreldes mõne konkurendi 15 000-kilomeetrise intervalliga on Kia hooldusvälp 30 000 kilomeetrit. Poole vähem autoteenidnuse külastusi tähendab väiksemaid hoolduskulusid.

Kiade varuosad on laialdaselt saadaval ja nende hinnaklass paljude muude automarkidega võrreldes soodsam.

Mugav masin

Esimese Eestisse jõudnud Kia mudelipõlvkonnal oli enamus rõhku ja tähelepanu kulunud auto välimusele. Paari järgmise põlvkonna jooksul keskenduti selgelt koostekvaliteedile ja vastupidavusele.

Viimase kümne aasta jooksul on Kia inseneridel jätkunud küllaldaselt tähelepanu ka kasutusmugavusele ja ergonoomikale. Kia sõidukid on kergesti omaksvõetavad ja instinktiivsed, mis on märk heast disainist ja läbimõeldud lahendustest.

Sõidumugavus on meie teede jaoks igati sobilik ja piisavalt jäik, et tagada hea sõidutunnetus. Seejuures on suudetud masinates säilitada parasjagu pehmust ja kergust, muutumata samas liialt laialivalguvaks ja ujuvaks.

Copy
Tagasi üles