TURVAKAAMERA VIDEO ⟩ Putini ristitütreks peetav Ksenija Sobtšak pages Leetu (4)

Elu24
Copy
Ksenija Sobtšak
Ksenija Sobtšak Foto: Zumapress/Scanpix

Uudistekanali TASS teatel põgenes Vene telesaatejuht ja meediaettevõtte juht Ksenija Sobtšak teisipäeva hilisõhtul Valgevene kaudu Leetu.

Kolmapäeval teatas Vene riigimeedia, et Peterburi kunagise linnapea Anatoli Sobtšaki ajakirjanikust tütar Ksenija Sobtšak on lasknud kodumaalt jalga. Viimastel andmetel põgenes naine Valgevene kaudu Leetu.

Möödunud kuul teatas Vene meedia, et Sobtšaki vastu on algatatud juurdlus, kuna ta olevat levitanud Vene relvajõudude kohta valeinfot. Nädala alguses korraldati naisele kuuluvas Moskva lähistel asuvas villas läbiotsimine.

Teisipäeval vahistati ka Sobtšakile kuuluva meediaettevõtte Ostrozhno tegevjuht Kirill Suhhanov. Viimast süüdistatakse valitsusametnikelt väljapressimises.

Telegramis jagatakse aga väidetavalt teisipäeva hilisõhtul jäädvustatud videot, kus Ksenija Sobtšak jõuab Valgevene kaudu Leedu piirile.

2012. aasta jaanuaris tehtud küsitluse järgi kuulus Sobtšak kümne mõjukama naise hulka Venemaal.

2018. aastal kandideeris ta Venemaa presidendiks.

Ksenija Sobtšaki isa Anatoli Sobtšak oli Putini ülikooliajal ta õigusteaduse õppejõud. Kui Sobtšak sai 1990. aastatel Peterburi linnapeaks, andis ta oma endisele üliõpilasele Putinile ta esimese poliitilise töökoha.

Nii Anatoli kui Ksenija Sobtšaki ihukaitsja Viktor Zolotov on aga tänaseni üks Venemaa mõjukaimaid mehi. Lisaks sellele, et Zolotov on RosGvardija (Venemaa Föderatsiooni Rahvuskaardi Vägede Föderaalteenistuse) juht, kuulub ta Putini lähikonda ja koos käivad nad väidetavalt harrastamas nii judot kui poksi.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles