Postitantsu maailmameistrivõistlustel osalev eestlanna: see ei ole mingi posti ümber aelemine

Elu24
Copy

«Mehe vanaema, kui teada sai, et ma postitantsuga tegelen, ütles, et issand, sa oled strippari endale naiseks võtnud,» meenutab 28-aastane Eliise Piirla, kes osaleb sel nädalavahetusel Šveitsis toimuvatel postiakrobaatika maailmameistrivõistlustel.

Kolmapäeval oli saates «Õhtu!» külas postitantsuakrobaat Eliise Piirla. Kaheksa aastat postitantsuga tegelenud Eliise põrutas sel nädalal Šveitsi, et osaleda postitantsu maailmameistrivõistlustel.

«Väiksena juba ronisin postide ja puude otsa,» meenutas 28-aastane Eliise. Huvi postitantsu vastu sai alguse aga hoopis jõusaalist. «Läksin jõusaali ja nägin, et selline trenn. Tellisin toru koju ja keerutasin seal otsas.» Mõni aeg hiljem liitus ta postitantsutrenniga. «Siis sain aru, et need postid keerlevad ka – vot siis läks asi põnevaks. Täitsa uus maailm avanes.»

Eliise sõnul kulus tal ligi aasta aega, et end postil mugavalt tunda. «Et enam ei mõelnud sellele, kuidas kinni hoian ja kas nüüd kukun. Valuga harjub ka, nii nagu kõige muuga.»

Rääkides laupäeval toimuvatest postiakrobaatika maailmameistrivõistlustest, nentis Eliise, et kategooriaid on seinast seina. «Mehed ja naised, alates seitsmeaastastest kuni 65-aastasteni välja,» tõi ta näiteks.

Sport, mitte ümber posti aelemine

Eliise ei salga, et postitantsu seostatakse tihtilugu striptiisiga. «Keegi otseselt midagi halvasti ei ole öelnud, aga mehe vanaema, kui teada sai, et ma postitantsuga tegelen, oli päris šokeeritud. Ütles, et issand, sa oled strippari endale naiseks võtnud.»

Naise sõnul on ta nüüd tema üle siiski väga uhke. «Kui ta nägi neid videoid ja võistlusi... mõistis, et see on sport, siis ütles, et ma olen nii tubli ja painduv.» Eliise eesmärk ongi laiemale publikule tõestada, et postitants on sport, mitte lihtsalt ümber posti aelemine. «See ajab vormi ja annab enesekindlust, hea tunde. See on korralik koormus.»

Loe pikemat intervjuud Eliisega siit:

MM-le pürgiv postiakrobaat Eliise Piirla: paljud peavad mind siiani strippariks, aga ajaga üha vähem

Vaata täispikka saadet ja postitantsutrikke siit:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles