«Täistund» tutvustab tänapäeva koolielu ja sotsiaalmeedia varjatud külgi

Elu24
Copy
Foto: Kanal 2

Täna kell 20.00 räägivad Kanal 2 saates «Täistund» tuntud Eesti sisuloojad, milliseid tagajärgi võivad põhjustada sotsiaalmeedias loodud ebarealistlikud iluideaalid ja nende poole pürgimine. Samuti vaadeldakse tehnoloogiast pungil tänapäeva koolielu ning külastatakse universumi keskpaika, kus kommentaare jagab president Alar Karis.

Lihtlabased pilditöötlusfiltrid on lühikese ajaga arenenud väga kvaliteetseteks tööriistadeks, mille abil on võimalik oma välimust ideaalilähedaseks muuta. Sotsiaalmeedias tehislikult loodud uued ja täiesti ebarealistlikud ilustandardid on otseses seoses kasutajate vaimse tervise halvenemise, kehakuvandi muutumise ja toitumishäirete leviku kasvuga. Eeva Esse-Sõõrumaa kohtub tuntud Eesti sisuloojatega, kelle sõnul on säärane piltide moonutamine massiline tegevus.

Sander Punamäe vaatleb oma loos tänapäeva koolielu eri tahke ning uurib, kas kaasaegsed võimalused õppetöös panevad õpilasi nutikamalt teadmisi omandama või proovivad nad sootuks tehnoloogilisi vidinaid üle kavaldada. Saates selgub, kas näiteks küberrünnak koolile on piisav põhjus kontrolltöö ärajätmiseks.

Kuuldavasti soovib olla imeline Island kõiges maailma parim. Neeme Raud toob televaatajani reportaaži otse universumi keskpaigast Reykjavikist, kus muu hulgas selgub, et paljude riikide huvid põrkuvad just Arktikas. Hiljuti tihedalt Islandit külastanud president Alar Karis räägib, miks on saareriigis toimuv Eesti jaoks eriliselt tähtsaks kujunenud.

Ajakirjanduslik telemagasin «Täistund» on Kanal 2 ekraanil täna kell 20.00, kohe pärast «Reporterit».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles