LAPS VÕI LAPSEVANEM? Rahvaalgatus nõuab seadusemuudatust, mis paneb alla 14-aastased enda tegude eest vastutama

Chrislin Metsanurm
Copy
Rahvaalgatus nõuab seadusemuudatust
Rahvaalgatus nõuab seadusemuudatust Foto: Kuvatõmmis kodulehelt/ Elu24 kollaž

24. oktoobril loodi Pärnu peksujuhtumite valguses rahvaalgatus, millega nõutakse alla 14-aastaseid noori puudutavat seadusemuudatust. Algatus keskendub noortele, kes peaksid oma tegude eest ise vastutama, aga kas see ka läbi läheb? Vastuse annavad algatuse eestvedaja ja õiguskantsleri kommunikatsioonijuht.

Ööl vastu esmaspäeva paisati ühismeediasse videoklipid Pärnu noortega aset leidnud peksmisjuhtumitest. 24. oktoobri pärastlõunal loodi sellega seoses rahvaalgatus, milles nõutakse, et ka alaealised vägivallatsejad saaksid oma tegude eest karistada. Elu24 võttis ühendust algatuse eestvedajaga.

Algatus on tehtud sihtasutuse Eesti Koostöö Kogu portaalis. Sihtasutus märgib Elu24-le, et veel on vara rääkida konkreetsest rahvaalgatusest ja selle sisust, sest koostaja peab sisu üle läbirääkimisi ja seda veel kohandatakse. Kuid nende arvates on rahvaalgatusel selge mõju nii kohalikul kui ka riigitasandil. «Algatus on veel ühisloome faasis ehk see ei kogu veel allkirju ning hetkel on veel algatajal võimalik seda muuta,» lisavad nad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles