VIDEO ⟩ «Ta oli absoluutselt kõikide poiste lemmik!» Jaagup Tuisk avaldas enda lapsepõlveiidoliga muusikavideo

Aleksandra Jürman
, Elu24 Reporter
Copy
Eda-Ines Etti ja Jaagup Tuisk
Eda-Ines Etti ja Jaagup Tuisk Foto: Pressimaterjalid

Septembri keskel avaldas Jaagup Tuisk koos Inesega loo «Tuhk ja tolm», millele on nüüd valminud ka muusikavideo. ​«Kui ta lõpuks mulle koju stuudiosse tuli, oli sees ärev tunne ja aukartus,» räägib Jaagup koostööst Inesega.

Jaagup tunnistab, et Inesega laulu tegemine tekitas alguses palju aukartust ja närvikõdi, sest ta oli kunagi lauljannast kergelt sisse võetud. «Mäletan kooliajast küll, et Ines oli absoluutselt kõikide poiste lemmik ja täpselt samamoodi ka minul. Fännasin ikka korralikult, kõik plaadid pidin saama ja nii edasi,» naerab Jaagup.

«Mingi hetk istusime plaadifirma kontoris, kuulasime loo demo ning olin esialgset versiooni ka natuke ise täiendanud. Ühel hetkel tekkis tunne ja idee, et just Inese imeline ja äratuntav vokaal annaks sellele loole palju juurde. Me ei käinud linna peal lugu erinevatele naisartistidele pakkumas – oli vaid üks variant ja selleks oli Ines,» selgitab Jaagup.

Jaagupi sõnul ei oleks ta ise julgenud pürgida koostöö poole nii legendaarse nimega nagu Ines. «Aga õnneks mu manager Toomas Olljum tuleb alati parimate ideedega platsi ning ka Inese kaasamine oli tema mõte.»

«Kui ta lõpuks mulle koju stuudiosse tuli, siis ma ei valeta – ärev tunne oli sees, aukartus. Aga ta mõjus nii vahetult ja soojalt ning mõne hetkega oli see kadunud. Väga äge oli temaga koostööd teha – ülimalt professionaalne laulja ja artist,» kiidab Jaagup Inest.

Küsimusele, kas Jaagupi sõbrad olid kadedad, et ta Eesti ühe ilusaima naisega laulu tegi, vastas laulja: «Ines on täpselt selline originaalne legend, keda teavad kõik eestlased, nii noored kui vanad, ja mis seal salata – peale avalikustamist, et Inesega koos loo teen, olid sõprade küsimused mõnda aega ainult Inese kohta.»

Jaagup Tuisk ja Eda-Ines Etti
Jaagup Tuisk ja Eda-Ines Etti Foto: Kateriine Krigul

Kuna lugu ise on edgy, oli loogiline samm võtta ühendust vendadega Eskobros, kes praegu õpivad Inglismaal filmindust.

Nime Eskobros all töötavad kaksikutest filmitegijad Romet ja Raul Esko (22). Nende dünaamiline filmikeel ei ole külmaks jätnud kedagi, kes on nende loomingut nägema juhtunud. Lisaks täispikkadele filmidele on nad teinud muusikavideosid Helezale, nublule, pitsale ja paljudele teistele artistidele.

«Eskodega oleme sõbrad juba mõnda aega, kuna olen ise suur filmimaailma ja filminduse friik, siis nendega on äge alati sellest maailmast rääkida,» jagas Jaagup, kes on juba pikalt tahtnud Eskodega mingit koostööprojekti teha ning selle looga see võimalus tekkiski.

Eskobrod Jaagup Tuisu ja Eda-Ines Etti loo «Tuhk ja Tolm» muusikavideo võtetel.
Eskobrod Jaagup Tuisu ja Eda-Ines Etti loo «Tuhk ja Tolm» muusikavideo võtetel. Foto: Kateriine Krigul

«Eskode puhul olen alati hinnanud nende kastist-välja-mõtlemist ja ägedat käekirja, mida siin videos ka kindlasti näha saab,» lubab Jaagup.

Laulja on produktsiooni poolt alati fännanud ning ka seekord mõeldi muusikavideo süžee välja üheskoos. «Üldiselt olen enda projektide osas tohutu kontrollifriik ja tõenäoliselt üks tüütumaid kliente näiteks monteerimise osas, kes Eskodel olnud on, aga usun, et lõpptulemus oli seda väärt!» rõõmustab Jaagup.

«Loo «Tuhk ja tolm» puhul tunnengi, et olen vaikselt oma sound'i ja artisti imagot leidmas. See on igatahes samm õiges suunas,» lisab Jaagup lõpetuseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles