Pärnus juhtunu valguses tehti rahvaalgatus: ka alaealised kriminaalid tuleb vastutusele võtta (2)

Annaliisa Köss
, reporter-toimetaja
Copy
Foto on illustratiivne.
Foto on illustratiivne. Foto: Shutterstock

Ööl vastu esmaspäeva paisati ühismeediasse videoklipid Pärnu noortega aset leidnud peksmisjuhtumitest. 24. oktoobri pärastlõunal loodi sellega seoses rahvaalgatus, milles nõutakse, et ka alaealised vägivallatsejad saaksid oma tegude eest karistatud.

«Pärnu on noorte kampade kogunemise pealinn, alaealised peksavad ja alandavad neid noori, kes kampadesse ei kuulu. Ülbitsetakse ka täiskasvanutega. Karistusi peksjatele ei järgne, viibutatakse vaid näppu ja suunatakse koolitustele. Sellest ei ole kasu, ka alaealised kriminaalid tuleb vastutusele võtta,» seisab rahvaalgatus.ee lehel 24. oktoobril koostatud avalduses.

Algatuse loojad ei ole nõus politsei pooliku tööga ja nõuavad, et ka alaealised peksjad saaksid karistatud seaduse järgi kõige karmima karistusega. «Me ei ole nõus olukorraga, kus ei julge oma lapsi linna üksi lasta, sest ei tea, kas nad ikka tulevad tervena koju tagasi. Me ei ole nõus olukorraga, kus ei julge last üksi koju jätta kartuses, et tagasi jõudes on laps läbi pekstud,» lisatakse avalikkusesse jõudnud juhtumite valguses.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles