VALEINFO ⟩ Politsei internetis levivast õõvastavast videost: see ei vasta tõele (2)

Aleksandra Jürman
, Elu24 Reporter
Copy
Ühismeedias leviv  info jõhkra video osas ei vasta tõele.
Ühismeedias leviv info jõhkra video osas ei vasta tõele. Foto: Kuvatõmmis

Ühismeedias levib karm video noormehest, kes lämbus väidetavalt Lasnamäel peksmise tagajärjel enda vere kätte ning seejärjel suri. Mitme Elu24-le vihje saatnud isiku sõnul sai poiss jõhkralt peksa ning talle ei kutsutud abi. Nüüd selgus, et info ei vasta tõele ning videos olev noormees on elus.

Videos on näha poissi, kellel on hambad suust välja löödud ning kes lamab selili asfaldil. Samal ajal tunnevad noored poisid tema ümber noormehe pärast muret, kuid naeravad šokiseisundis: «Kuule, päriselt ka, tal on jumala p****s. Me ei saa temaga niimoodi käituda ju.»

Üks poiss pakkus välja kutsuda kiirabi, kuid teine segas vahele, öeldes, et poisi ema ise majandab temaga. Elu24-le vihje saatnud isiku sõnul sai väidetavalt poiss jõhkralt peksa ning talle ei kutsutud abi. «Ta jäeti lihtsalt sinna vedelema.»

Elu24 uuris politsei- ja piirivalveametilt, kas sotsiaalmeedias levivad väited vastavad tõele.

«See info ei vasta tõele. Võtsime video avaldajaga ühendust ja selgus, et konkreetne video levib ühel sotsiaalmeedia platvormil, kust saime ka infot videos viibinud alaealise kohta. Selgus, et tegemist on Saaremaal elava poisiga, kes on elus ja terve,» vastas PPA pressiesindaja Kristi Raidla.

«Kontrollime selle sündmuse asjaolusid, sest erinevaid versioone, kuidas need vigastused tekkisid, on ringlemas mitmeid. Kui selgub, et aset on leidnud kuritegu, alustatakse kriminaalmenetlust,» lisas Raidla.

Elu24-le vihjeid saatnud inimeste sõnul on tegemist 14-aastase Saaremaa poisiga ning ta ei saanud kelleltki peksa, vaid kukkus õnnetult. Video on ammu filmitud ning neil ei ole aimugi, miks see nüüd valeväidetega levima hakkas. Tänaseks on väidetavalt poisiga kõik hästi.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles