NÄDALAPROGNOOS ⟩ Käes on pöördeline aeg, kust tagasiteed ei ole: ole valmis muutusteks

Margit Korbe
, astroloog
Copy
Foto: Shutterstock

Sellised on kollektiivsed planetaarsed mõjud, mis saadavad meid kuupäevadel 24.–30. oktoober 2022. Loe lähemalt, mida nädal toob.

Suurte muutuste aeg on alanud. Pühapäeval pöördus karmaline õpetaja Saturn otseseks ning Päike ja Veenus astusid koos Skorpionisse. Teisipäeval toimub kuu loomine koos päikesevarjutusega Skorpionis. Nüüd võib oodata pöördelisi sündmusi ning asjade senise käigu muutust. Paljud varjul olnud asjaolud võivad tulla päevavalgele ja nende eest tuleb võtta vastutus. Praegused sündmused näitavad, et tagasiteed enam ei ole.

Kogu nädala viibib Marss kvinkunksis Pluutoga, kuniks pühapäeval pöördub Marss retrograadseks. Need kaks agressiivset planeeti on omavahel ebamugavust tekitavas kombinatsioonis – vägivalla ja agressiivsusega seotud olukorrad nõuavad nüüd rohkem tähelepanu.

Kõige rohkem aspekte saab sel nädalal Merkuur, mis viitab, et infoväli on suures muutumises ning see, kuidas inimesed olukordi mõtestavad ja omavahel suhtlevad, on suure rõhu all. Kuna Marss on Kaksikutes, siis Merkuur juhib kaudselt hetkel ka Marssi, nii et paistab, et sel nädalal tuleb info, mis olukorda muudab, või tehakse teadaandeid, mis panevad kokkuvõttes kogu senist tegevuskäiku ümber hindama (Marsi retrograad).

Loe lisaks: ELUMUUTVAD VARJUTUSED 〉 Kohe algab aasta kõige pöördelisem aeg, mil tuleb kosmiline tõuge

Planeediseisud nädalapäevadel

Teisipäeval toimub päikesevarjutus Skorpionis, mis toob nähtavale ebamugavad asjaolud, millega ei taheta tegeleda, kuid see on nüüd hädavajalik, et toimuks edasiliikumine. Tumedad teod, tabud ja hirmud tõusevad pinnale.

Tegu on osalise päikesevarjutusega (62-protsendiline), mis on Eestis nähtav kella 12.12–14.32.

Kuna päikesevarjutusega ühendusse jääb ka Veenus, mis viibib sel ajal otse Päikese taga, on võimalik, et paljude sündmuste keskel on naised (nad võivad olla nii ohvriteks kui ka kannatuste põhjustajaks). Positiivses versioonis on naistel võimalik oma jõud taastada ja uuele tasandile tõusta. See, kuidas naisi nähakse, võib muutuda. 

Varjutuse kõrgem eesmärk on käivitada mitmesugused protsessid, mis annaks elule kiirenduse ning viiks järgmisesse faasi, ent sellega võib kaasneda palju erinevaid teravaid sündmusi. Teisipäeval ilmub ka päikesevarjutuse horoskoop, kus tuleb sellest lähemalt juttu.

Samal ajal leiab aset Merkuuri kvinkunks Neptuuniga, mis viitab, et mõistus ei suuda hetkel toimuvat hallata. Raske on leida loogikat ja saada aru, kuidas selles energias toimida. Paljud võivad kogeda nn ajuudu, uimasust, mäluprobleeme. Enese väljendamisel ei leita õigeid sõnu. 

Kolmapäeval ajavahemikus kella 16–19 aktiveerib Kuu juba nädalaid kestnud keerukat Uraani-Saturni kvadraati: Kuu jõuab opositsiooni Uraaniga ja kvadraati Saturniga. Neist kolmest moodustub terav pingekolmnurk, mis tekitab korraga rahutust ja frustratsiooni. Sel ajal peaks püüdma kõike rahulikult võtta – võimalik, et saabuvad negatiivsed või rahutuks tegevad uudised ning mõnda aega paistab üldpilt päris tume ja raske olevat. Siin ei maksa mingeid äkilisi liigutusi teha.

Neljapäeval jõuab Merkuur trigooni Marsiga ja kvadraati Pluutoga – see päev on täis intensiivset suhtlemist, mõttevahetust, eneseväljendust ja võibolla ka pöördelisi teadaandeid. On suurem tõenäosus, et laskutakse vaidlustesse ning püütakse teistele enda seisukohti peale suruda. Mõistuse töö on võimendatud, küsimus on selles, kuidas seda ära kasutada. See on hea aeg ajurünnakuks ning keerukatele probleemidele lahenduste otsimiseks.

Laupäeval viibib Merkuur kvinkunksis Jupiteriga ning õhtul kell 22.22 siseneb Skorpionisse. Sõnad ja ootused-lootused ei ole omavahel kooskõlas, võibolla paisutatakse lootusi ja lubadusi üle. Aga siis toimub mingisugune muutus ning kõige olulisemaks saab tõeotsing. Merkuuri Kaaludes viibimise ajal püüdis mõistus erinevate pooluste vahel laveerida, olukordi siluda, head muljet jätta. Ent Merkuuri saabumine Skorpionisse teeb mõistuse väga läbinägelikuks ja suhtlemine muutub intensiivsemaks ja konkreetsemaks. Merkuur Skorpionis ei hooli, mida teised arvavad, vaid tahab saavutada oma eesmärgid – ükskõik milliseid vahendeid kasutades. Siin on ka vajadus jõuda olukorra tuumani.

Nüüd on kolm planeeti Skorpionis lähenemas Kuu Lõunasõlmele Skorpionis, mis kannab endas ühiskondlikke varje ja minevikus kogunenud karmat, millest inimkond praegu puhastuma peab. Siit edasi võib palju sellist minevikus kogunenud «tumedat kraami» pinnale tulla. Inimesed on sunnitud vaatama otsa oma varjudele nii individuaalselt kui ka ühiskondlikul ja globaalsel tasandil.

Pühapäeval pöördub Marss retrograadseks – algab selle planeedi näiline tagurpidi liikumine. Marss on kõikidest planeetidest kõige harvem retrograadne (korra kahe aasta jooksul, eelmine kord oli 2020. aasta sügisel) ning see aeg on tavaliselt keeruline, kuna Marss on see, mis annab energia, motivatsiooni, tahte ja jõu liikumiseks. Nüüd saab see taas mingil põhjusel takistatud, et inimesed muudaksid oma tegevuskava, -plaane ja -suundasid. Sel perioodil võib tulla tavapärasest rohkem katkestusi tarneahelates, sidevõrkudes, kommunikatsioonis ja transpordis. Marsi normaalne liikumine jätkub alles jaanuaris.

Nädalavahetusel ilmub artikkel eesolevast Marsi retrograadsest perioodist. 

Loe siit, mida tähendab Kuu tühikäik!

Kuu on tühikäigul 

Teisipäeval 03.35–10.19

Neljapäeval 07.27–13.55

Laupäeval 16.09–16.22

Nendel aegadel tasub vältida olulisi otsuseid ja tehinguid, kui just eesmärk pole midagi tühistada. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles