ÕÕVASTAVAD KAADRID ⟩ USA lastehoiu kasvatajad traumeerisid lapsi õudusfilmi tegelase maskiga (2)

Aleksandra Jürman
, Elu24 Reporter
Copy
Hamiltonis asuva Lil’ Blessings Child Care'i töötaja hirmutas lapsi 1990. aastate õudusfilmi «Scream» maskiga.
Hamiltonis asuva Lil’ Blessings Child Care'i töötaja hirmutas lapsi 1990. aastate õudusfilmi «Scream» maskiga. Foto: Kuvatõmmis videost / Elu24 kollaaž

Sotsiaalmeedias levib video, kus Mississippi lastehoiu kasvataja traumeerib lapsi, hirmutades neid õudusfilmi tegelase maskiga. Kohutavad kaadrid näitavad, kuidas naine hüsteeriliselt nutvate laste peale karjub ja neid taga ajab. Viiele päevahoiutöötajale on esitatud süüdistus laste väärkohtlemises, teatas NBC News.

Video filmiti telejaama WTVA teatel 4. oktoobril Lil’ Blessingsi lastehoius Monroe maakonnas. Klipp ajendas Mississippi osariigi tervishoiuametit ja Monroe maakonna politseijaoskonda alustama mõni päev pärast selle ilmumist sotsiaalmeedias juurdlust, vahendas The Associated Press.

Lastehoiu endisi töötajaid Sierra McCandlessi, Oci-Anna Kilburni, Jennifer Newmani ja Shyenne Sheltoni süüdistatakse kolmes lapse kuritegeliku väärkohtlemise episoodis. Traci Hutsonit süüdistatakse väärkohtlemisest teatamata jätmises ja raskete tagajärgedeta kallaletungis alaealisele, mis mõlemad on väärteod, teatas WTVA.

Lastehoiuasutuse ja selle omanikuga, kelle nimi on dokumentide kohaselt Sheila Sanders, ei õnnestunud kohe ühendust saada.

Sanders ütles varem Monroe Journalile, et vallandas asjaosalised pärast juhtumist teada saamist. Enda sõnul ei teadnud ta sellest enne, kui nägi videot. «Ma ei salli seda ega ole kunagi seda teinud,» ütles Sanders ajalehele.

Kõnealusel videol on näha lastehoiu töötajat karjuvate ja nutvate laste ümber uitamas maskiga, mis kujutab 1990. aastate õudusfilmi «Karje» («Scream») peamist kurikaela Ghostface'i.

«Kas ma pean su välja viima?» karjatab kasvataja.

Töötaja karjub enne kaamerasse vaatamist lapsele uuesti näkku. Siis pöördub ta tagasi lapse poole ja lisab: «Parem ole hea.»

Seejärel on videos näha, kuidas maskiga töötaja siseneb teise tuppa, põhjustades laste karjeid ja nuttu. Nii töötaja kui filmiv inimene küsivad lastelt midagi kuulmatut koristamise kohta.

Maskis töötaja hüüab siis: «Korista ära!» ning ajab seejärel last mööda tuba taga. Lõpuks tõstab ta lapse üle.

«Korista! Korista!» karjatab tööline. Ta karjub veel paar korda ja väljub siis ruumist.

Lastehoius käivate laste vanemad ütlesid AP-le, et toetavad asutust ja selle omanikku vaatamata sellele, et video neid häiris. «Kas juhtunud olukord oli kohutav? Absoluutselt,» ütles AP-le Kimberly Smith, kelle laps on ühes videos. «Kuid kui see lastehoid sulgeda, kannataksid teised.»

Teine lapsevanem Chas Allen ütles Monroe Journalile, et see lastehoid on Hamiltoni kui inkorporeerimata kogukonna jaoks oluline. Veebilehe childcarecenter.us järgi on asutus selles piirkonnas ainus päevahoid.

«Paljud inimesed ütlevad: «Pange see kinni», kuid ma ei usu, et nad mõtlevad selle võimalikele tagajärgedele,» ütles Allen ajalehele Monroe Journal.

@nbcnews Video showing a former #Mississippi ♬ original sound - nbcnews

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles