AMEERIKA UNISTUS ⟩ Kuidas Viljandi mehest sai kapten miljonäride luksusjahtidel

Elu24
Copy
Elu24 kollaaž
Elu24 kollaaž Foto: Elu24 kollaaž

«Alustasin madrusena ja hõõrusin esimesed paar aastat aknaid,» meenutab Viljandi poiss Karl Selter, keerates Wall Streeti investeerimispankuri perekonnale kuuluva superjahi rooli.

Viljandis üles kasvanud Karl Selter töötab Ameerikas Floridas erajahtide kaptenina. «See lugu sai alguse, kui ma olin viieaastane... Meil oli Viljandis kino ja ma mäletan, et ema ütles, et ma vaatasin filmi «Convoy» neli korda päevas. Sealt see hakkas,» meenutas Karl, öeldes, et Ameerika oli unistuste maa.

Roald Johannson võttis enda rännuseikluses «Roaldi retked» ette teekonna Florida osariiki Fort Lauderdale'i linna, mida peetakse maailma üheks jahipealinnaks. Fort Lauderdale'i jõukurite piirkonnas seisabki 7 miljonit dollarit maksev luksusjaht, mille kapteniks on eestlane Karl Selter. Ta otsustas Viljandist Ameerikasse kolida 23-aastasena, rääkimata seejuures sõnakestki inglise keelt. «Viisa saamine ei olnud sel ajal sugugi lihtne,» ütles ta. «Ühel hetkel tuli kõne, et oled oodatud intervjuule... Ma ei rääkinud sõnakestki inglise keelt, aga sain aastase viisa esialgu.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles