SALAT VS. PEAMINISTER ⟩ Salatipea, mis pidas vastu kauem kui Liz Truss Briti peaministrina (1)

Aleksandra Jürman
, Elu24 Reporter
Copy
Blondis parukas jääsalat ületab Liz Trussi
Blondis parukas jääsalat ületab Liz Trussi Foto: Kuvatõmmis Youtubest / Daily Star

Äsja Suurbritannia peaministri ametist lahkunud Liz Truss on saanud ülemaailmseks naerualuseks, sest salatipea püsis enam-vähem värskena kauem kui kestis tema ametiaeg peaministrina. Jääsalat krooniti meedia tähelepanu pälvinud veidra võistluse võitjaks.

Nädal tagasi korraldas Daily Star eksperimendi, et selgitada välja, kas toidupoest soetatud jääsalat peab kauem vastu kui Liz Truss peaministrina.

Kõik sai alguse sellest, kui Daily Star postitas otseülekande salatipeast ja küsis vaatajatelt, kas Truss kaotab enda töö enne, kui köögivili jõuab roiskuda. Nädala kestnud otseülekannet jälgis üle 350 000 inimese, kes kõik ootasid elevusega tulemust, kumb siis lõpuks võidab.

Tescost 70 sendiga ostetud kergelt närbunud salatipea blondi parukaga krooniti veidra võistluse võitjaks pärast seda, kui Liz Truss tagasi astus.

Truss oli peaministri ametis olnud üle kuue nädala, kui inimesed hakkasid ennustama, et tema karjäär saab kiire lõpu. Nalja tehti ka Trussi sõnavõtu üle, kus ta lubas, et tema ei ole allaandja, vaid võitleja.

Kui peaminister selle nädala neljapäeva lõuna ajal lahkumist kinnitas, asetati praegu pruunikaks tõmbuvale salatipeale pähe plastist kuldkroon.

Salati võidukäigu tähistamiseks mängiti riigihümni ja valati välja šampanjat.

Video kommentaarium oli üle ujutatud õnnitlussõnumitega.

Daily Star sai eksperimendiks inspiratsiooni ajakirjalt Economist, kus selle kuu alguses ironiseeriti, et Trussi ametiaeg Downing Streetil tõotab olla «umbes salati säilivusaja pikkune».

Jääsalat pälvis ülemaailmse meedia tähelepanu Trussi valitsuse kiire lagunemise ja selle naeruvääristamise sümbolina.

Prantsusmaa News 24 naljatas: «Võite küsida, mis on ühist Briti peaministri Liz Trussi poliitilisel mandaadil ja närbunud salatipeal. Neil mõlemal on aegumiskuupäev.»

«Nüüd peab Liz Truss oma poliitilise karjääri nimel võitlema isegi salatipeaga,» vahendas Saksa tabloid Bild.

New York Times märkis: «Salat võib üldiselt püsida värske umbes seitse kuni kümme päeva – kuigi see on tavaliselt külmsalati eluiga, mitte laua peal istunud ja parukat kandnud salatipea.»

Salati õnnitlejate hulgas oli ka Venemaa endine president Dmitri Medvedev. Twitteris kirjutades ütles ta: «Tsau, tsau, Liz Truss, õnnitlused salatile.»

Mida muud oleks Liz Truss saanud 45 päeva jooksul teha?

Liz Truss veetis Downing Street 10-s vaid 45 päeva, mis võrdub 1080 tunniga. Siin on mõned asjad, mida ta oleks võinud teha selle asemel, et olla Suurbritannia lühima ametiajaga peaminister:

  • keeta kõvaks 9257 muna,
  • kuulata 108 korda biitlite kogu 213 loost koosnevat diskograafiat,
  • vaadata kõiki «The Crowni» episoode Netflixist 38 korda,
  • reisida mööda Siberi raudteed kuus ja pool korda edasi-tagasi.
@eveningstandard Liz Truss vs Lettuce #liztruss #lettuce #uk #politics #truss ♬ original sound - EveningStandard

Mis veel on kestnud kauem kui Liz Trussi ametiaeg peaministrina?

  • Kim Kardashiani ja Kris Humpreysi abielu (72 päeva),
  • katseaeg enamikus töökohtades,
  • NFLi hooaeg,
  • maailma pikim Monopoly mäng (70 päeva),
  • Jedward «X-faktori» telesaates (49 päeva),
  • Rockefelleri keskuse ees olev uisuplats (56 päeva),
  • majoneesipurk külmkapis.
@viceworldnews After 45 days in the job, Liz Truss is stepping down as the Conservative Party leader and UK Prime Minister. She’s the shortest-serving leader in British history. Here’s a few things that outlived her 45 days in the role. #liztruss #45days #uk #primeministeruk #ukpolitics #shortlived #conservativepartyuk #primeminister #politics #british ♬ original sound - VICE World News

Otseülekannet salatipeast saab jälgida siiani!

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles