TÄHTSAD PARLAMENDIJUTUD ⟩ «Vesi on sama valge nagu viin.» EKRE saadikuid huvitab, mida riigikogu esimees puldis joob (1)

Kristiina Reimand
, reporter/toimetaja
Copy
Mart Helme/Jüri Ratas
Mart Helme/Jüri Ratas Foto: Kuvatõmmis Riigikogu infotunni videost/Youtube

«Meil on keelatud siia saali tulla toiduainetega,» tegi parlamendiliige Mart Helme Jüri Ratasele märkuse. Nimelt räägiti kolmapäevases riigikogu infotunnis sel korral muu hulgas sellest, mida riigikogu esimees Jüri Ratas oma tassist joob.

Peaminister vastas parasjagu saadikute küsimustele ning Jüri Ratase joogivalik jäi osa riigikogu liikmete hambusse pärast seda, kui too juhtis tähelepanu sellele, et infotunnis peab püsima konkreetse infotunni temaatika juures. «Ma tahaksin teha ühe tõepoolest protseduurilise märkuse,» ütles EKRE saadik Mart Helme. «Nimelt, meil on keelatud siia saali tulla toiduainetega. Ma näen, et lugupeetud riigikogu esimees joob kohvi, ja see ei ole siinse saali kommetega kooskõlas.»

Ratas asus end kaitsma ja ütles, et isegi see, kes riigikogu juhatab, joob mõnikord vett. «Ja kui teie tulete siia kõnetooli ja joote ka vett – vesi on lubatud. Ja ma pean tunnistama, et mitte ei ole ainult kohv, vaid isegi panin törtsu piima sisse. Nii, liigume edasi.»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles