VIDEO ⟩ «Mis eeskuju ta on Eesti rahvale?» Tervise- ja tööminister kasutas riigikogu istungil nikotiinipatja (6)

Aleksandra Jürman
, Elu24 Reporter
Copy
Eesti Vabariigi tervise- ja tööminister Peep Peterson.
Eesti Vabariigi tervise- ja tööminister Peep Peterson. Foto: Kuvatõmmis TikTokist

Tervise- ja tööminister Peep Peterson jäi riigikogu istungi ajal vahele salaja nikotiinipadja kasutamisega. TikTokis levib video juhtunust nagu kulutuli. «Ja mis eeskuju ta on Eesti rahvale? Kuidas see üldse võimalik on?» kirjutas murelik lugeja Elu24-le. Vaata videot!

Peep Peterson on tervise- ja tööminister alates 18. juulist 2022 ning kuulub Sotsiaaldemokraatlikku Erakonda. Nüüd levib mehest TikTokis videoklipp, kus saab näha teda riigikogu istungi ajal nikotiinipatja kasutamas.

Video pakub paljudele TikToki kasutajatele nalja ning tundub, et mitmed mõistavad mehe nikotiininälja rahuldamise vajadust. «Järgmise asjana vennal litib ja peab seletama hakkama seal,» naeris üks.

Kuid kihavas kommentaariumis heideti ette, et terviseministrile ei ole kohane nikotiinipatja kasutada. «Miks alati need terviseministrid just vastupidist endast näitavad?» väljendas üks kommenteerija pettumust. Paljude silmis jäi küsimärgi alla, kas selline käitumine on ikka eeskujulik.

Oli ka neid, kes ministri kaitseks välja astusid. «Te tahate öelda, et kui teie seda kuskil teete, on see normaalne ja äge, aga nüüd, kui seda teeb kõrgem isik, on see hukkamõistu väärt?» kommenteeris üks tiktokker. «Pulli peab saama,» lisas teine.

Videos saab näha, kuidas Peterson esmalt taskuid kompab, seejärel sätib justkui laual olevat klaasi ning siis lükkab kibekiirelt nikotiinipadja huule alla. Kui padi on ilusti huule all paigas, kallab mees endale klaasi vett, nagu midagi ei oleks juhtunudki. Ilmselt on sama tunne tuttav paljudele nikotiinipatjade tarbijatele.

Klipile juurde lisatud «Roosa pantri» tunnusmeloodia rõhutab ministri tegevuse salajasust veelgi enam. 

Peale artikli avaldamist postitas Peterson enda Facebooki seinale selgituse. «Nii, eile tabas kaamerasilm mind riigikogu ees nikotiinipatja tarbimas. Kõigepealt tänan tähelepanelikku televaatajat asjakohase kriitika eest ja kinnitan, et riigikogu ees ei ole OK tarbida ühtki tubaka- või nikotiinitoodet. Lisaks nõustun, et terviseministril on absoluutselt viimane aeg oma tõsise snus'i-sõltuvusega midagi ette võtta. Õpetlik moment – ohutuid nikotiinitooteid ei ole olemas,» kirjutas minister.

@user7504803544146 #riigikogu#eesti ♬ Pink Panther Intro - Henry Mancini

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles