Jüri Pootsmann novembris ilmuvast kauamängivast: laulude kirjutamist peab oskama nautida

Raadio Elmar
Copy
Jüri Pootsmann
Jüri Pootsmann Foto: Julian Riikonen

Jüri Pootsmann avaldas uue singli «Vaata mind» ja järgmisel kuul ilmub ka album. Värske muusika on loodud heade sõpradega, samal ajal Keibu metsade vahel puhates. Pootsmann märkis raadio Elmar hommikuprogrammis «Ärka, kaunis maa!», et laulude kirjutamise protsessi peab oskama teadlikult nautida. Milline siis on Pootsmanni ideaalne laulukirjutamise rituaal – sellest loe juba allpool!

Jüri Pootsmannil ilmus uus singel «Vaata mind», mille muusika autoriks on Jüri kõrval veel Emily Jürgens ja Soome produtsent Aleksi Liski. Sõnad on kirjutanud luuletajad Lauri Räpp ja Anne-Mai Tehavi. Singel juhatab ühtlasi sisse Jüri Pootsmanni novembris ilmuva albumi «Suveööde unetus».

«Läks tõesti nüüd nii, et kõik, mis plaani panime, õnnestus kenasti aasta teises pooles ära teha. Selle üle on nii hea meel. Plaadiesitluskontsert toimub Telliskivis tegutsevas klubis D3,» rõõmustas muusik raadio Elmar hommikuprogrammis «Ärka, kaunis maa!».

Värske lugu «Vaata mind» sündis suvel Keibu metsade vahel Harjumaal. «Tegime sõpradega ägeda istumise. Rentisime sinna maja ja seal oli mõnus looduse keskel meil olla. Tegime süüa, sauna, hüppasime mullivanni, olime niisama ja muidugi lõime ka muusikat. Nii see uus laul alguse saigi, see on just Keibu metsade keskelt pärit,» rääkis Pootsmann.

«Leian, et laulu kirjutamine peab olema lõbus, seda peab oskama nautida. See kõik kajastub loodetavasti ka selles, mida minu muusika näol kuulete,» kinnitas laulja. 

Uus laul on sisu poolest meeleheitlik lipu lehvitamine. «Sõnade mõttes on see tähelepanu saamise soov kellegi poolt. Mingis mõttes ka vana teema üles surkimine. Kui sa sinna sõnadesse sisse lähed, siis mõistad, et see teema on juba ammu mädanenud, kuid on soov ikka tähelepanu saada. Kuigi sisimas tead, et see on läbi. Võibolla räägib ka kergest läbielatud traumast – selleks, et emotsioone välja saada, mulle meeldib selles teemas surkida,» muigas autor.

Pootsmann lisas, et novembris ilmuval plaadil on kümme lugu. «Uut muusikat on päris palju, kolm nendest on varem välja antud lood. Kogu materjal on tänaseks valmis ja pressitud. Meil tuleb see välja digi- ja vinüüli kujul. Suvi oli seetõttu täiesti pöörane aeg, igal vabal hetkel olin stuudios. Kui ei olnud parasjagu salvestamas, siis esinesin laval. Kui aga ei olnud laval, siis tegin raadiot. Tihe see kõik oli, kuid siht oli silme ees. Mul oli suurepärane tiim, kellega sai kogu asja aetud,» märkis ta.

«Vinüül ise tuleb must ja klassikaline, kuid seevastu väga ägeda visuaaliga. Sõber Julian Riikonen tegi kõik kujundused. Meie tiim on selle paketi üle väga uhke ja ootame, et see juba välja tuleb,» kirjeldas Pootsmann.

Muusik lisas, mis laadi muusikat fännid uuelt helikandjalt oodata võivad. «See kõlab natuke... kui vana Jüri. Läheme tagasi sinna, millisena rahvas mind teab. Mind on mugav kuulata nendel, kus on mind kaua teadnud. Kuid loodan, et ka nooremad inimesed tulevad minu juurde. Plaadil on kindlasti ka uut kõla,» rääkis ta.

«Suurejoonelisel esitluskontserdil on minuga koos laval Joonas Mattias Sarapuu, Heiko Remmel, Ramuel Tafenau ja Robin Mäetalu. Mitmed nendest on ka plaadile panuse andnud. Kindlasti on laval ka taustalauljad, kes on minu head sõbrad,» lausus Pootsmann raadio Elmar hommikuprogrammis «Ärka, kaunis maa!».

Kuula intervjuud SIIN.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles