VIDEO ⟩ 101-aastane moeikoon Iris Apfel annab nõu: tunne iseennast ja jää endale truuks

Triin Roos
, ajakirjanik
Copy
Iris Apfel
Iris Apfel Foto: Janet Mayer, Scanpix

USA ettevõtja, sisekujundaja ja moeikoon Iris Apfel vastab Instagramis oma fännide küsimustele, andes muu hulgas nõu, kuidas olla omanäoline.

29. augustil tähistas moeikoon Iris Apfel 101. sünnipäeva. Kõrgest east hoolimata jagub naisel tervist, sära ja nõuandeid, mida jagada oma 2,4 miljoni jälgijaga.

Viimati postitatud video juurde kirjutas Apfel: «Tunne iseennast ja jää endale truuks. Tee seda kõike, kandes kirgast punast huulepulka.» Videos vastab moeikoon oma jälgijate küsimustele.

Parim nõuanne

Milline on olnud parim nõuanne, mis kuldses eas daamile eales antud? «See pärineb mu geniaalselt isalt. Ta ütles, et ma ei peaks lootma kõikvõimalikke asju oma sõpradelt,» ütleb ta.

«Kui sõbrad otsustavad sinu heaks midagi imelist teha, võta seda kui suurt kingitust ja ole rõõmus. Aga kui nii ei lähe, ära ole pahane. Arvan, et see on suurepärane nõuanne,» jätkas moeikoon.

Parim aksessuaar

«Mu parim aksessuaar on prillid,» ütleb Apfel. Prille hakkas naine koguma juba siis, kui tal neid vaja ei olnud. Läbi ja lõhki New Yorgi kunstiinimesena käis ta hoogsalt kirbuturgudel ning noppis sealt välja prilliraame. Kui ta pidi hakkama aga vanuse tõttu prille kandma, siis otsis ta oma kollektsioonist välja need kõige suuremad ja lasi neile optilised klaasid panna.

Veel vastab Apfel küsimusele, mida maailm tema meelest kõige rohkem vajab. «Armastust, lihtsalt armastust,» kõlab daami vastus.

Kuidas olla originaalne? 

Millist nõu annab Apfel aga selle kohta, kuidas teiste seast silma paista? «Mis on mu parim nõuanne, et olla originaalne?»

«Arvan, et sa saad olla originaalne, kui jälgid iseennast ega lange trendide lõksu ega püüa olla samasugune nagu kõik teised ja välja näha samasugune nagu teised ja öelda samu asju, mida ütlevad teised. Kui sa tunned iseennast ja jääd endale truuks, siis siin ongi originaalsuse võti,» avaldab Apfel, kellel oli dekoreerimise alal pikaaegne leping Valge Majaga ning kes tegi koostööd üheksa presidendiga.

Video kommentaarides paluvad mitmed naised, et Apfel aitaks kuuldavaks teha Iraani naiste häält. «Viimaste kuude jooksul oleme teinud kõik võimaliku, et esindada Iraani naisi, keda tapetakse ja vangistatakse ning kes jäetakse ilma peamistest inimõigustest. Palun rääkige nende naiste eest ja paluge oma juhtidel midagi ette võtta,» kirjutab üks kommentaari jätnud naine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles