LUGEJA FOTOD ⟩ Luxembourgis kohtab juba tänavatel tonte ja luukeresid

Triin Roos
, ajakirjanik
Copy
Halloween'i kaunistused kortermaja sissekäigu juures.
Halloween'i kaunistused kortermaja sissekäigu juures. Foto: Erakogu

Toimetusele saatis fotod lugeja, kes jalutas ringi Luxembourgi äärelinna tänavatel. «Juba on tondid ja luukered kohal,» ütles ta.

Kuigi on alles oktoobri keskpaik, on mõned elanikud asunud oma majade ümbrust halloween'i-teemaliste asjadega õudsemaks muutma. «Luxembourgi tänavatel ringi jalutades kohtab nii luukeresid kui tonte,» ütles toimetusele fotod saatnud lugeja.

Tont Luxembourgis elumaja juures.
Tont Luxembourgis elumaja juures. Foto: Erakogu

«Hekis luukeret nähes võib aga täitsa ära ehmatada,» tõdeb lugeja, pidades seesugust kaunistust originaalseks. «Miks mitte panna sildi «Kuri koer» asemel oma aia juurde hoopiski luukere ning juurde silt «Ohtlik! Sisenemine omal vastutusel», nagu seda on tehtud ühe maja juures.»

Luukere heki sees Luxembourgi eramaja juures.
Luukere heki sees Luxembourgi eramaja juures. Foto: Erakogu

Lisaks suurtele luukeredele kohtab ka väiksemaid, mõned luukered on koguni posti otsa pandud, et need kaugele näha oleksid. Hekki kaunistavad aga kurjakuulutavalt naeratavad minikõrvitsad.

Halloween'i kaunistused.
Halloween'i kaunistused. Foto: Erakogu

Sõna halloween tuleneb inglisekeelsest nimetusest All Hallows' Eve ning viitab kõigi pühakute õhtule. Halloween on 31. oktoobril tähistatav kalendritähtpäev, mis on eriti populaarne Põhja-Ameerikas. Halloween'i jooksmine ehk trick-or-treating toimub 31. oktoobril. Ajaloolaste arvates on tähtpäeva juured tõenäoliselt paganlikes ja keldi rituaalides. Halloween'i põhitunnuseks on kõrvits, millele on uuristatud nägu ja sisse pandud küünal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles