FOTOD ⟩ «Koristaja unustas märja lapi pähe.» Konstantin Pätsi monument pakub nalja ja tekitab küsimusi (4)

Elu24
Copy
Konstantin Pätsi mälestusmärgi pidulik avamine.
Konstantin Pätsi mälestusmärgi pidulik avamine. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Reedel avatud Konstantin Pätsi mälestusmärk pakub Twitteris palju kõneainet. «Mu meelest on tal lihtsalt mingit lahedat aksessuaari vaja, näiteks peavõru,» naljatles üks.

Reedel avati Tallinnas Estonia teatri tagusel ajaloolisel Uuel turul Konstantin Pätsi mälestusmärk.

Ei ole möödas paari päevagi, kui juba on naljahambad ja meemimeistrid tööle hakanud. «Koristaja unustas märja lapi pähe,» naljatles näiteks üks Twitteris. Teine aga säutsus: «Eesti esimene naispresident Konstantina Päts.»

Nimelt pakkus paljudele nalja mälestusmärgi avamispäeval klõpsatud foto, kus jäi mulje, justkui kujul oleksid juuksed. «Mu meelest on tal lihtsalt mingit lahedat aksessuaari vaja, näiteks peavõru,» nentis üks. «Jõuluajaks suur päkapikumüts,» viskas teinegi mõtte õhku.

Enim juhiti tähelepanu aga ilmastiku mõjule mälestusmärgi materjalile. «Tõesti keegi siin ei mõelnud materjali ja ilmastiku koosmõjule?» küsis üks Twitteris, rääkides esmaspäeval klõpsatud fotodest, kus Pätsi kuju oli laiguline. 

«Tänasest on Tallinnas ilmeksimatu ilmaennustuskuju,» naljatas Facebookis ka ajakirjanik Kaupo Meiel. «Pätsi pea on hele – päikseline ilm. Pätsi pea on laiguline – kohatised sademed. Pätsi pea on tume – tugev vihmasadu. Pätsil on valge müts peas – lumesadu. Pätsil on valge habe – lumetuisk. Pätsi pea on minema lennanud – orkaan.»

Mõned linnakodanikud lisas veel omalt poolt kommentaariumis: «Pätsi pea alumine osa on märg – kutsul oli pissihäda» ja «Pole näha – udu». 

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles