Need viis fakti tõestavad, et menusari «Kõmutüdruk» muutis maailma

Elu24
Copy
Menusarja «Kõmutüdruk» naisstaarid Leighton Meester, Blake Lively ja Taylor Momsen.
Menusarja «Kõmutüdruk» naisstaarid Leighton Meester, Blake Lively ja Taylor Momsen. Foto: reuters/s

Ligi 15 aastat tagasi noori hullutanud «Kõmutüdruk» on Cecily von Ziegesari raamatusarjal põhinev draamaseriaal, millest sai omal ajal tõeline globaalne hitt. Sarja austajatel on põhjust rõõmustada, sest noorte pöörastele seiklustele saab taas kaasa elada alates tänasest telekanalil Duo 4.

2007. aastal esilinastunud «Kõmutüdruk» («Gossip girl») on raamatusarjal põhinev seriaal, millest sai kohe hitt. Kuuest hooajast koosneva sarja menu ei ole aastatega kuhugi kadunud ning 2021. aastal tehti sellele ka järg.

Siit aga viis fakti, mille põhjal võiks arvata, et sari muutis lausa maailma.

1. Ülemaailmne hitt: umbes aasta pärast seda, kui seriaal Ameerikas esilinastus, sai «Kõmutüdrukust» kõige rohkem illegaalselt allalaaditav sari Hiinas.

2. Menu enne kõmu: fännid ja kõmufotograafid muutsid sarja võtted võimatuks juba esimesest päevast! Näitlejanna Michelle Trachtenbergi sõnul ootas teda esimesel võttepäeval grimmiruumi ukse taga 40 kollase ajakirjanduse piltnikku.

3. Ikooniline stiil: sarjal oli suur mõju kiirmoele. Pärast esimest hooaega soovis terve hulk disainereid oma riideid ja aksessuaare sarja peategelasi kehastanud Blake Lively või Leighton Meesteri selga panna. Sarjas nähtud stiil, riided, aksessuaarid ja soengud mõjutasid oluliselt noorte välimust kõikjal, kus sarja näidati.

4. Striimi-ema: «Kõmutüdruk» oli üks esimesi striimimise edulugusid. Sarja vaatajanumbrid televiisori vahendusel olid keskmised, kuid pärast seda, kui episoode hakati üles laadima iTunesi, tekitas see massilise vaadatavuse. Osasid laaditi alla sadu tuhandeid kordi ning vaatajateks olid just nooremad televaatajad.

5. Oma tähtpäev: kuna sari filmiti New Yorgis, tähistatakse suurlinnas igal aastal 26. jaanuaril «Kõmutüdruku» päeva ehk Gossip Girl Dayd. Selle kuulutas välja tollane linnapea Michael Bloomberg, kes külastas võtteplatsi ja kiitis seda, kuidas sari linna tutvustab.

Tänu «Kõmutüdruku» edule on sarjal oma päev New Yorgis.
Tänu «Kõmutüdruku» edule on sarjal oma päev New Yorgis. Foto: Duo Media

Kindlasti on veel põhjuseid, miks «Kõmutüdruk» telemaastikul ja sellest väljaspool nii sügava mulje jättis. Näiteks said tänu sarjale tuntuks sellised tähed nagu Blake Lively, Leighton Meester, Penn Badgley ja Chace Crawford.

Sari nomineeriti mitmele auhinnale ja ainuüksi Teen Choice Awardsil pälvis see 18 auhinda.

«Kõmutüdruk» oli noortele vaatajatele suureks suunanäitajaks moemaailmas. Samuti said selle fännid leida sarjast elemente oma igapäevaelu puudutavate teemade kohta, millest isegi parimale sõbrannale rääkida ei julgetud.

Sari kujundas osaliselt ka noorte käitumismustreid ning andis olulise panuse internetifolkloori. Iga «Kõmutüdruku» fänn mäletab sarjast tuntud tähemärkide kombinatsiooni XOXO, mis võttis kokku järjekordse mahlase kuulujuttudest pungil blogipostituse. XOXO läks laialt levima ka Eesti noorte seas ning sellest kujunes släng, mida kasutasid ka need, kes selle tagamaid ei teadnud.

«Kõmutüdruk» kestis kuus hooaega ja 2021. aastal esilinastus selle uusversioon.
«Kõmutüdruk» kestis kuus hooaega ja 2021. aastal esilinastus selle uusversioon. Foto: Duo Media

Seega, kellel veel «Kõmutüdruk» nägemata, siis nüüd on õige aeg end kurssi viia! Särtsakatest kuulujuttudest ja pöörastest seiklustest saab osa juba täna, 17. oktoobril.

«Kõmutüdruk» alustab telekanalil Duo 4 kell 19.30!

Teleseriaali kuuel hooajal tuuakse vaatajateni Manhattanis Upper East Side'is elavate kõrgklassi noorukite pöörane elu. Neil on probleeme alkoholi, suhete ja staatuse ning loomulikult kuulujuttudega. Noorte tegemistel hoiab silma peal salapärane Kõmutüdruk, kes oma blogis ka kõige salajasemad jutud avalikuks teeb. Räpaste saladuste väljatulek paneb kõikuma nii mõnegi eliiti kuuluva piiga enesekindluse ning murrab fantaasia, et ta on maailma kõige erilisem tüdruk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles