Tallinlase kontolt haihtus minutitega üle 600 euro

Ketlin Kruse
, reporter
Copy
Elu24 kollaaž
Elu24 kollaaž Foto: Elu24 kollaaž

«Märkasin, et LHV pangalt tuli sõnum, et tehti ülekanne ja vaadake üle,» meenutab Aleksandria, kes juba hetk hiljem oli ilma jäänud sisuliselt poole kuu palgast. LHV tõdes, et abikätt nad ulatada ei saa, kuna tehingu tegemiseks on kasutatud panka sisselogimise kinnitust.

«Ma olen alati mõelnud, kuidas saab selline asi juhtuda, et kas inimene on tõesti nii rumal ja naiivne, et sinna klikib...» tunnistab 23-aastane Aleksandria, kes langes kavalate netipetturite ohvriks.

Nimelt tuli Tallinnas elavale neiule laupäeva hommikul telefonile sõnum: «Teie LHV kontole tehti volitamata tehing. Selle taotluse saate heaks kiita või tagasi võtta aadressil...» Parasjagu telefoniga rääkinud  Aleksandria tunnistab, et vajutas pikemalt mõtlemata sõnumis olevale lingile. «Märkasin, et LHV pangalt tuli sõnum, et tehti ülekanne ja vaadake üle,» meenutab ta. Sellelt samalt numbrilt oli ta aga kolm aastat tagasi saanud hoiatava sõnumi, et LHV panga nimel levib pettus ja linkidele ei tohiks vajutada. «Täiesti mõtlematult vajutasin kohe peale.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles