FOTOD «See oli nagu üks minut põrgus!» Rajutuul räsis Eestit

Elu24
Copy
Tormikahjustus
Tormikahjustus Foto: Facebook

Pühapäeva õhtul liikus üle Läänemaa ja Põhja-Eesti marutuul, mis langetas puid, rebis katuseid ja jättis tuhanded elektrita.

Pühapäeva õhtul pisut enne keskööd andis riiklik ilmateenistus esimese taseme tormihoiatuse kogu Eestis. 

Kõige enam sai tormist räsida aga Läänemaa, kus murdusid puud ja lendasid majakatused.

«Pagituuled tegid lühikese ajaga mitmel pool palju kahju,» kirjutab sünoptik Kairo Kiitsak Facebookis, jagades mõningaid pealtnägijate fotojäädvustusi.

«Väga-väga õudne oli see üks minut põrgus! Just nii kaua see kestis,» kirjutab üks Haapsalu elanik kommentaariumis. «Jepastus, siin oleks nagu vampiire tapetud,» lisas teinegi.

Tormist ei pääsenud ka Harjumaa. «Salmistus tuli umbes 04.30 veel üks raju. Väga tugev vihmasadu ja tuul. Tuli raju, nagu rong oleks üle maja sõitnud. Järsku hakkas – meeletu tuul (tundus nagu keeris), väga tugev tuul ja vihm. Kestis kuskil poole tunni ringis, siis natuke rahunes,» kirjeldab üks. «Tallinnas tuli ja läks... järsku hakkas kõik mühisema ja kohisema. Ma veel mõtlesin, et tohoh... õhtul hilja veel toimub tänavapuhastus,» naljatles teinegi tallinlane.

Esmaspäeva hommikul kell kaheksa on elektrita veel 3428 majapidamist, neist enamus Harjumaal. Vaata katkestuste kaarti SIIT.

Päästeamet on esmaspäeva hommikuks saanud 71 väljakutset, enamuse neist teele langenud puude tõttu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles