Pahane pärnakas kogub valjuhäälse kuke vastu internetipetitsiooniga allkirju

Kristiina Reimand
, reporter/toimetaja
Copy
Ühel ümberkaudsetest elanikest ajas Pernova loodusmaja õuelt ­pidevalt kostev kukeleegutamine kopsu üle maksa. Nii hakkas ta kuldharja vastu allkirju koguma. 
Ühel ümberkaudsetest elanikest ajas Pernova loodusmaja õuelt ­pidevalt kostev kukeleegutamine kopsu üle maksa. Nii hakkas ta kuldharja vastu allkirju koguma. Foto: Urmas Luik

Pärnu linna raputab üks kentsakas skandaal, mille keskmes olev kuulus kukk on ühel elanikul kopsu üle maksa ajanud.

«Mitte ükski inimene ei soovi, et tema und häiritakse iga jumala hommik. Tahame elada linnas, kus meil suviti ei kostaks tuppa igapäevane kuke kiremine. Elanik ei pea kannatama ühe kireva linnu pärast,» kirjutatakse petitsioon.ee lehel.

«Te mõistate, et suvel palavate ilmadega hoiavad inimesed aknaid lahti ka öösiti ning kui nüüd üks kirev kukk äratab üles nii pereema kui pereisa enne õiget äratust, tekitab see stressi kogu peres, samuti ollakse seepärast ka tööl pahurad ja tusased,» lisatakse pöördumises «Soovime elada linnas ilma kuke kiremiseta». «Kas tõesti kanade ja kuke koht on linnamüra keskel? Linnupere koht on siiski maal, kus nad saavad rahus päev läbi aedikus olla ning öösiti kanalas õrre peal öö veeta. Kuke koht pole linnas politsei- ja päästeameti kõrval. Heakorraeeskirjas on säte, et naabrit ei tohi häirida, see kukk on häirija.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles