Päevatoimetaja:
Katrin Lust
(+372) 56681734

VIDEO Satelliidifotod: Venemaa on lisanud Soome ja Norra piiri äärde pommituslennukeid (8)

Toimetaja: Inna-Katrin Hein
Copy
Venemaa president Vladimir Putin (ees keskel) külastas 16. augustil 2005 Koola poolsaarel Murmanskis asuvat lennuväebaasi, kus ta sai sõjalennukiga lennata ja talle kingiti Tupolev Tu-160 mudel. Tegemist on ülehelikiirusega strateegilise kontinentidevahelise lennukaugusega pommituslennukiga
Venemaa president Vladimir Putin (ees keskel) külastas 16. augustil 2005 Koola poolsaarel Murmanskis asuvat lennuväebaasi, kus ta sai sõjalennukiga lennata ja talle kingiti Tupolev Tu-160 mudel. Tegemist on ülehelikiirusega strateegilise kontinentidevahelise lennukaugusega pommituslennukiga Foto: (AP Photo/ITAR-TASS, Presidential Press Service, Alexei Panov/Scanpix

Satelliidifotodelt näeb, et Venemaa on suurendanud sõjalennukite arvu Soome ja Norra piiri ääres, mis võib sõjaekspertide arvates viidata kas sõjalisele õppusele või jõudemonstratsioonile.

Venemaa raskepommitajad asuvad Olenja õhujõudude baasis, mis jääb Soome piirist 150 kilomeetri kaugusele, Norra piirist natuke kaugemale.

7. oktoobril tehtud satelliidipiltide järgi on baasis kokku 11 pommitajat, millest seitse on Tu-160 ja neli Tu-95. Neist esimest nimetatakse maailma suurimaks pommitajaks ja selle tippkiirus on 2200 kilomeetrit tunnis ehk üle kahe korra kiirem helikiirusest.

Tagasi üles