LIIGA VANA? ⟩ Peeter Koppel karmist tõsiasjast: inimesel kisub tööturul raskeks kohe, kui vanusele numbri 5 ette lööb

Triin Roos
, ajakirjanik
Copy
Peeter Koppel
Peeter Koppel Foto: Mihkel Maripuu

Majandusanalüütik ja kolumnist Peeter Koppel avaldab sotsiaalmeedias mõtteid tööturu ja vanuse omavahelistest seostest. «Ma olen kuulnud, et viimasel ajal kisub inimesel tööturul raskeks kohe, kui vanusele numbri viis ette lööb,» kirjutab Koppel. Ometi on 50-aastastel eeliseid, mida noorematel pole. Töötukassa sõnul ei ole töötaja vanus ühegi nutika tööandja jaoks probleem.

Peeter Koppel kirjutab sotsiaalmeedias, et vanuse kasvades on järjest keerulisem tööturul läbi lüüa, kuigi valitseb tööjõupuudus. «Ma olen kuulnud, et viimasel ajal kisub inimesel tööturul raskeks kohe, kui vanusele numbri viis ette lööb. Seda kõike kontekstis, kus meil on struktuurne tööjõupuudus. TööJÕUpuudus!» kirjutab Koppel.

«Tööandjad, võtke end nüüd kokku! Viiekümbine inimene on näinud nõukaaega, kauboikapitalismi ning suudab seega kohaneda suvalise keskkonnaga. Viiekümbine inimene on muide veel lugenud raamatuid, ta sööb kõike ega saa üksiku lolli nalja peale ärevushäiret. Viiekümbine suudab keskenduda kauem kui kaheks minutiks, pidada lubadusi ja päriselt ka kuulata. Tänane viiekümbine on veel 20+ aastat igati kasulik tegelane,» avaldab Koppel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles