Pankrotistununa halli ja trööstitu Eesti elu eest Itaaliasse põgenenud perekond Jõgi: väga palju läks halvasti (1)

Chrislin Metsanurm
Copy
Roald Johannson reisis perekond Jõele Itaaliasse külla
Roald Johannson reisis perekond Jõele Itaaliasse külla Foto: Erakogu

Välismaale kolimine ei pruugi alati olla vaid lust ja lillepidu. Seda on omal nahal tunda saanud üks Kohilast pärit perekond, kes nägi aastaid vaeva, et päikeselises ja temperamentses Sitsiilias läbi lüüa ning leida elementaarne tööots.

Roald Johannson võttis telesaates «Roaldi retked» ette reisi Itaaliasse kaunile Sitsiilia saarele, kust ta leidis perekond Jõgi, Raplamaalt pärit eestlased. Vahemere pärlile kolis perekond elama 11 aastat tagasi, kuid tegemist ei ole klassikalise edulooga, sest see sitke Eesti pere on vajanud toiduabi ja humanitaarabipunktide toetust ning tundnud nii külma kui ka nälga. Raskete aastate kiuste on neist saanud nüüd üks tõeline ja ehe Sitsiilia perekond!

Perekond sattus esimest korda Sitsiilia linna Paleremosse 2007. aastal turismireisile, mis muutis nende elu. Ei läinud kaua, kui pere kolis päikselisse Itaaliasse elama. Tänaseks on kõik paika loksunud, kuid veel Eestis elades ei olnud Janeki ja Riina elu sugugi lillepidu. Nad pidasid üheskoos Tallinnas Mustamäel rõivaäri, kuid 2008. aasta ülemaailmse majanduskriisi järel kihutas nende ettevõte otsejoones pankrotti. Seejärel pakkisid nad kohvrid, haarasid kaasa viiekuuse tütre ja seitsmeaastase poja ning panidki Sitsiilia poole ajama.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles