Kaja Kallas pälvib tunnustuse Euroopa noorte juhtide võrgustikult (1)

Triin Roos
, ajakirjanik
Copy
Kaja Kallas.
Kaja Kallas. Foto: Madis Veltman

Euroopa noorte juhtide programm tähistab tänavu kümnendat aastapäeva. Igal aastal toob võrgustik kokku andekad alla 40-aastased juhid, kes on endast märgi maha jätnud poliitikas, teaduses, äris, meedias, kunstivaldkonnas või kodanikuühiskonnas. Selle aasta nooreks juhiks on mõttekoda Friends of Europe otsustanud pakkuda Eesti peaministri Kaja Kallase.

Euroopa noorte juhtide (European Young Leaders) programmi koordineerib Brüsselis asuv mittetulunduslik mõttekoda Friends of Europe, kes pöördus Elu24 toimetuse poole, andes teada, et sellel aastal pälvib tunnustuse Kaja Kallas.

Programmi raames on juba kümme aastat tunnustatud noori väljapaistvaid juhte. 2022. aasta noor juht saab olema Kaja Kallas, kes esindab edukalt juhtide võrgustiku väärtusi. Ta on olnud ettevõtlik Euroopa noorte juhtide võrgustiku liige ning osalenud paljudes poliitikaalastes aruteludes Brüsselis, tuues fookusesse Eesti poliitika, riigikaitse ja majanduse teemad. 

Peaminister Kaja Kallas
Peaminister Kaja Kallas Foto: Kermo Benrot

Suurepärase juhina, kes kaitseb demokraatlikke väärtusi ja rakendab liberaalset majanduspoliitikat, alustas Kallas oma karjääri advokaadina 2002. aastal büroodes Luiga Mody Hääl Borenius ja Tark & Co. Poliitilised ambitsioonid viisid ta juristikarjäärist edasi ning 2011. aastal sai temast riigikogu liige, seejärel neljaks aastaks europarlamendi liige. Kallas kirjutas oma kogemustest ka raamatu. Ajal, mil Kallas oli Euroopa Parlamendi liige, esitati ta ka noorte juhtide programmi liikme kandidaadiks.

Noorte juhtide võrgustik tunnustab Kallast tema poliitilise innukuse ja kliima- ja energiateemaliste arutelude elavdamise eest. Kallas pälvib tunnustuse mitmekülgsete oskuste eest, tal on teadmisi nii digi-, noorte- kui küberturvalisust puudutavates küsimustes. Kallasest sai 2021. aasta jaanuaris Eesti esimene naispeaminister. Tema kohta on kasutatud ka nimetust Euroopa uus Raudne Leedi.

Kaja Kallas seisab Euroopa Liidu solidaarsuse eest ning on teravalt hukka mõistnud Venemaa kallaletungi Ukrainale. Ta on kiitnud heaks keelu, mis ei lubaks Vene turistidel EL-i riikidesse siseneda.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles