LIIGUTAV Vene noormehed kinkisid tänaval eestlannale lille, et öelda: «Kõik venelased pole kohutavad inimesed.»

Triin Roos
, ajakirjanik
Copy
Roosid. Foto on illustreeriv.
Roosid. Foto on illustreeriv. Foto: Urmas Luik

Heie Marie jagab sotsiaalmeedias liigutavat lugu sellest, kuidas tänaval jalutades tulid talle vastu vene noormehed ning kinkisid talle roosi. Noormeeste sõnum oli: «Mitte kõik venelased pole kohutavad inimesed.»

10. oktoobril kirjutas tallinlanna Heie Marie sotsiaalmeedias ootamatust ja üllatavast olukorrast, mis temaga tänaval kõndides aset leidis: «Täna juhtus midagi erakordset: kaks vene noormeest tulid tänaval vastu ja kinkisid roosi (väga pika ja tugeva varrega), et öelda: kõik venelased pole kohutavad inimesed. Nad soovivad edasi anda sellise sõnumi esimesele vastutulijale.» Naisele kingitud lill kandiski rahu- ja sõpruse sõnumit.

«Väga liigutav žest. Noortel kindlasti keeruline praegusel ajal hingeliselt toime tulla sellega, mis maailmas toimub. Lubasin nende roosi panna ka Facebooki, et sõnum jõuaks kaugemale,» ütles Heie Marie ning jagas allolevat pilti kingiks saadud roosist.

Vene noormeestelt kingiks saadud roos.
Vene noormeestelt kingiks saadud roos. Foto: Erakogu

«Väga sümpaatsed vene noormehed olid. Alguses rääkisid minuga vene keeles, siis küsisid, mis keeles rääkida, ja üks hakkas rääkima eesti keeles. Olen õppejõud ja tegelen noorte inimestega palju, ka on mul olnud vene üliõpilasi, nii et minu jaoks oli suhtlemine vene noortega loomulik ja ma väga soovin, et neil elus hästi läheks,» rääkis Heie Marie Elu24-le.

Postitust kommenteerinud Indrek ütleb, et ta teab paljusid toredaid vene rahvusest inimesi. Kommentaari jätnud Aleksandra tõdeb, et rahvusliku kuuluvuse alusel inimeste tembeldamine ja ka halvustamine on Eestis paraku levinud ega pole vaid käimasoleva sõja tulemus. «Aga just need ausad, tundlikud ja kultuursed vene inimesed, kes mõistsid Putini režiimi hukka juba enam kui kümne aasta eest, on protestinud Bolotnajal jne, kannatavad praegu kõige enam põletava häbitunde all, kui sa tead, et olenemata kõigest, mida ka teed ja tunned, oled sa ikka koledate mõrvaritega ühte patta pandud ja jääd kannatama oma kultuuri hävitamise ja «kaotamise» käes,» kirjutab Aleksandra.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles