Ostukeskkonna reklaamitav soodushind tekitas Tallinna spaa fännides segadust

Getter Trumsi
, tegevtoimetaja
Copy
Elamus Spa 2018. aastal.
Elamus Spa 2018. aastal. Foto: Sander Ilvest

Ühismeedias aktiivne Elamus Spa sooduspakkumine on tekitanud palju segadust. Ostukeskkonna Chilli vahendatud reklaamis on välja hõigatud 9,90 eurot maksev spaakülastus, mis on mõnele jätnud eksitava mulje.

Mustamäe Elamus Spa pakub praegu ostukeskkonna Chilli vahendusel erinevaid sooduspakkumisi. Chilli on kampaaniale loonud ka ühismeedia reklaamid, mis on aga potentsiaalsed spaakülastajad segadusse ajanud.

«Elamus Spa pääsmed alates 9,90 eurost,» seisab sotsiaalmeedias levival reklaamil.

See on aga tekitanud mõnes inimeses arusaamatust, sest otseselt 9,90-eurost pakkumist siiski ei ole. Kuigi ühismeedias on olnud negatiivset vastukaja, siis Elamus Spa juht Andres Tiik kinnitab Elu24-le, et neile teadaolevalt ei ole negatiivseid klienditoe päringuid nendeni jõudnud.

«Pigem on küsitud, kui kaua antud kinkekaart kehtib. Seega võiks järeldada, et kampaanias on hinnakujundus ja tingimused piisavalt selgelt välja toodud. Kuid tuleviku mõistes mõttekoht – kui see peaks tekitama segadust, et kliendid ei peaks aru saama, et 10 x 9,9 on 99 eurot, siis targem on seda tulevikus võib-olla mitte teha. Samas võin kinnitada, et tänu sellele pakkumisele on meil väga palju tänuväärseid ja õnnelike külastajaid,» lisas Tiik.

Spaa juhi arvates ei ole Chilli ostukeskkonna reklaamitav sooduskampaania eksitav. «Turundada soodsaimat spaaelamust 9,90 euro eest ei ole meie hinnangul eksitav, kuna meie kümne korra kaart maksab 99 eurot. Antud kinkekaarti saab kasutada meie spaas kuni 31.08.2024.»

Facebookis nähtud Chilli sooduskampaania Elamus Spa sooduspakkumisest, kus 9,90 eurot on osade arvates eksitav.
Facebookis nähtud Chilli sooduskampaania Elamus Spa sooduspakkumisest, kus 9,90 eurot on osade arvates eksitav. Foto: Kuvatõmmis

Chilli on ostukeskkond, mis tegutseb Eesti turul alates 2010. aastast ja vahendab iga kuu kümneid tuhandeid sooduspakkumisi. Avaldame Chilli juhi Martin Aigro kommentaari Elamus Spa sooduskampaania kohta täismahus.

«Kampaaniates toodud väikseim hind või suurim soodustus on reklaamimaailmas tähistatud terminitega «hind alates» või «soodustus kuni». Antud kampaanias on üheks valikuks ka Eesti populaarseima spaa kümne korra kaart, mis maksab 99 eurot ja teeb seega Mustamäe Elamus Spa ühe külastuse hinnaks 9,90 eurot.»

Aigro lisas: «Tegu on konkurentsitult parima spaapakkumisega Eestis, mis loob ka kõrgete koduarvete perioodil võimaluse perega kvaliteetaega veeta ja pimedal sügisperioodil oma tervise eest hoolt kanda. Tähelepanelikum tarbija märkab ka, et sama kaarti saab kasutada soovi korral kahe peale ning kuni kolmeaastased lapsed (k.a) naudivad spaad tasuta. See tähendab, et väikelastega pere saab terve päeva spaas veeta alla 20-eurose kogukuluga.»

«Vaadates mitme aasta pikkust kehtivusperioodi, võime ka kinnitada, et antud hind on fikseeritud sõltumata inflatsioonist ja annab klientidele suurema kindluse, kui tänane universaalteenus elektrienergiale, mida näiteks elektriteenuse osutaja võib konkurentsiameti loal tõsta. Chilli pakkumistele kehtib alati ka ostugarantii, et hind ja tingimused peavad vett kuni kehtivuse lõpuni, mida antud juhul on üle mitme aasta. Seda on meile kinnitanud ka hea koostööpartner Elamus Spa.»

Küsisime, kuidas sattus sooduskampaaniale potentsiaalseid spaakliente eksitav hind 9,90 eurot. «Antud hind on bänneril, kuna reaalkulu tuleb tarbijale täpselt selline kümne korra kaardi puhul. Meie turundustiim teeb oma otsused ise, eesmärgiga viidata klientidele ka mahukamates kampaaniates parimale võimalikule ostukohale ja pakkudes seeläbi suurimat kasutegurit kliendi rahakotile,» kommenteeris Aigro.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles