ETTEVAATUST ⟩ Viljandis õhtupimeduses koju jalutanud neiut hakkas jälitama kahtlane auto

Triin Roos
, ajakirjanik
Copy
Foto on illustreeriv.
Foto on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Viljandi koolitüdruk Kaisa jalutas 10. oktoobri õhtul sõbra juurest koju, kui märkas, et teda jälitab tume auto. «Autos oli kaks vanemat meest. Lõpuks peatusid otse minu ees ja hakkasid igasugu jubedaid komplimente tegema, olen ise alaealine tüdruk,» kirjutab Kaisa sotsiaalmeedias.

Jälitamine leidis aset esmaspäeva õhtul kella kaheksa ajal, mil 16-aastane Kaisa koju jalutas. «Paalalinnas jälitas mind tumedam auto, auto tagaklaasil oli mingi punane tekst. Autos oli kaks vanemat meest. Paalalinna kooli juurest täitsa korterini Suur-Kaares jälitasid mind, lõpuks peatusid otse minu ees ja hakkasid igasugu jubedaid komplimente tegema, olen ise alaealine tüdruk,» kirjutab Kaisa Facebookis.

Hoidke ennast ja oma sõbrannasid

«See pole ainuke kord, sest sellel kuul on Viljandis samasugused tegutsenud ka Männimäel. Seega, palun hoidke oma sõbrannasid ja palun ärge üksi liikuge, sest kahtlaseid tegelasi on liikvel,» ütleb Kaisa.

Pime tänav. Foto on illustreeriv.
Pime tänav. Foto on illustreeriv. Foto: Sten Mahov

Veebipolitseinik reageeris kohe

Eile õhtul, kui postitus sotsiaalmeedia gruppi ilmus, tegeles sellega kohe Viljandi veebipolitseinik Elerin Tetsmann. Ta uuris tausta ning jagas seal samas postituse all ka politsei sõnumit, kuidas oleks õige sellises olukorras käituda. «Samas kinnitab veebipolitseinik, et Viljandis hetkel ega ka varasemalt ühtegi sellist või sarnast teadet politseile laekunud ei ole. Ka veebipolitseiniku üleskutse peale sellistest asjadest politseile teada anda seni keegi pöördunud ei ole,» ütles politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja Ragne Keisk.

Kaisa jälitavast autost politseile ei teatanud. «Ei ole ise teatanud. Arvan, et äkki sellest infost ei piisa, et tume auto ja punane tekst tagaaknal. Ei vaadanud auto marki ega numbrit, sest kõndisin vaid otse, lootes, et ehk auto ei tule järgi,» ütles Kaisa Elu24-le. Isegi kui on vähe infot kahtlase auto kohta, tuleks sellest ikka teada anda.

Mida teha, kui tunned ohtu?

Veebipolitseinik Elerin Tetsmann annab nõu, mida teha siis, kui tunned ohtu. «Kui tunned, et oled ohus, siis tuleb julgelt helistada häirekeskuse numbril 112 ja anda võimalikult palju infot juhtunu kohta. Teinekord ongi vaja juhtumile reageerida kiiresti ning siis on juba kõne häirekeskusele väga oluline. Vaid nii saavad politseinikud operatiivselt reageerida ning selgitada välja kõik täpsustavad asjaolud,» räägib Tetsmann. 

«Sotsiaalmeedia võib ju olla võimas, aga ka kontrollimatu vahend enda kuuldavaks tegemisel, ent kiiret abi saab ju ikkagi vaid helistades hädaabinumbril 112. Igasugune lisainfo postituses juhtunu osas on väga oodatud ja selle kohta võib ka otse veebipolitseinikule kirjutada,» ütleb Tetsmann.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles